Ugrás a tartalomhoz

Havilapként intenzívebb online jelenléttel erősít a SzeVi

2022-ben a Szentendre és Vidéke városi lap a korábbi kétheti helyett havi egy alkalommal jelenik meg. A részletekről és a további tervekről a lap főszerkesztője a ma megjelent lap beköszöntőjében így ír:

Tisztelt Olvasó!

A 2020 márciusában megújult Szentendre és Vidéke idén tavasszal egy következő mérföldkőhöz érkezett. A város anyagi helyzete, valamint a papír árának soha nem látott emelkedése ahhoz a fenntartói döntéshez vezetett, hogy lapunk 2022-ben havonta, és a korábbihoz képest kevesebb példányszámban jelenik meg.

Szerkesztőségünk hamar újratervezésbe fogott, és egyrészt megvizsgáltuk, miben érdemes változnia egy nyomtatott lapnak, ha az csak havi rendszerességgel jut el az olvasóihoz, másrészt közös gondolkodásba kezdtünk az online jelenlétünkről. Ez utóbbi jelentette a nagyobb kihívást, ugyanis abból indultunk ki, hogy ha saját tartalmat gyártunk, akkor szeretnénk, ha annak egy más városi, illetve városról szóló honlappal össze nem keverhető arculata alakulna ki. 

Több nap több órája telt el eddig közös ötletelésekkel, és bár nem állítom, hogy a végére értünk, de valami elkezdődött, és ezt, ha a szevi.hu-ra kattint, ön is tapasztalhatja. A honlapunk – szinte napra pontosan két évvel a print újjászületése után – új formát ölt.

Ezzel együtt a nyomtatott lap tartalma és rovatai is változnak. A ritkább megjelenés arra késztet bennünket, hogy az írások nagyobb lélegzetvételűek legyenek, és néhány rovatot a weboldalunkra helyezzünk át. 

Bízom benne, hogy ezután is velünk tart, és idén egyre gyakrabban találkozunk majd az online térben is!

Gálfi Sarolta

főszerkesztő

 

Megjelent a Szentendre és Vidéke márciusi számában.

További cikkeink a témában