Ugrás a tartalomhoz

FELHÍVÁS

Az ön véleményére is számít a Tábla Csoport

TISZTELT SZENTENDREI LAKÓTÁRSUNK!

Szentendre belvárosában (Óváros, Szamárhegy) új közlekedési és parkolási rendet vezetett be a városvezetés, melynek során ún. védett övezeteket jelöltek ki. A külső szakértő által kidolgozott rendszert nem előzte meg átfogó társadalmi egyeztetés, ezért szükség van a finomítására.

A változtatás alapvető céljával: városunk történelmi magjának védelmével, az autóforgalom korlátozásával egyetértünk. A változások mégis sokféle ellenérzést váltottak ki az itt lakókból, ide érkezőkből. Velük együtt mi is úgy gondoljuk, hogy a jelenlegi parkolási és táblarendszer módosításra szorul, mert

  1. nehezen értelmezhető,
  2. közlekedési szempontból kifogásolható,
  3. vizuálisan szennyezi környezetünket.

A civil városlakókból nemrég alakult TÁBLA csoport azt a célt tűzte ki maga elé, hogy elérje az illetékeseknél a táblák számának csökkentését, rámutasson a hibákra és javaslatokat tegyen olyan módosításokra, amelyek az eredeti céloknak megfelelnek, de egyszerűbb, érthetőbb és esztétikusabb módon szolgálják azokat. Arra törekszünk, hogy olyan megoldás szülessen, amely elsősorban az itt élők érdekeit tartja szem előtt.

Eddig az egy környéken élők megegyeztek egymással a parkolás kérdésében. Kétségtelen, hogy a rengeteg autó, a sok ember új helyzetet teremtett. Amennyiben javaslatunknak érvényt tudunk szerezni, a szabályok figyelembe veszik a korábban kialakult szokásokat is, és a területre a jövőben csak a lakók és vendégeik, a vállalkozók és ügyfeleik, illetve a közszolgáltatók hajthatnak be. Ha elképzelésünk megvalósul, életünk újra barátságosabb, óvárosunk élhetőbb lesz.

Fülöp Zsolt polgármesterrel, Pál Gábor önkormányzati képviselővel, valamint a megbízott közlekedési szak-értőkkel, a rendészet és a rendőrség képviselőjével folytatott egyeztetéseink eredményeképpen bírjuk a városvezetés bizalmát. A Polgármester úr nyitott észrevételeink megvizsgálására. Megbízást adott a ren-dészetnek és a szakértőknek, hogy az érintett területen élők véleménye alapján tegyen javaslatot az ész-szerű, elfogadható változtatásokra.

Ehhez a munkához kérjük az Ön segítségét. Szeretnénk megismerni a szentendreiek véleményét minél szélesebb körben. Ennek érdekében állítottuk össze a felhívásunkhoz mellékelt kétoldalas kérdőívet, melyet elhelyeztünk a belváros forgalmas helyein, majd  a június végén begyűjtöttük őket.

Ugyanakkor elektronikus válaszadásra továbbra is lehetőség van és kitölthető ONLINE is.

Most van lehetősége arra, hogy beleszóljon környezetének alakításába, az itt lakók (itt dolgozók, pihenők) életét, a mi életünket közvetlenül érintő szabályozásba. Számítunk közreműködésére!

Köszönettel, a TÁBLA CSOPORT tagjai, köztük

Barta Attila (bartabeni@gmail.com, 06-20/485-8388 és

Tarnóczy Mariann (tarnoczy.mariann@gmail.com, 06-30/553-6611

Szentendre, 2023. május 30.

 

A kérdőív letölthető INNEN.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.