2020. 09. 18.

péntek

SZENTENDRE időjárás

Pormentesítés a Duna-parti, Petőfi utcai parkolóban  

2019. augusztus 12., 15:00

Augusztus 13-án, kedden délelőtt pormentesítést végeznek a Duna korzó Petőfi utcai parkolójában. A kivitelezők kérik, hogy ebben az időpontban hagyják szabadon a parkolót a munkálatok zavartalan elvégzése érdekében.

A nem szilárd burkolatú útfelületekről rengeteg por kerül a környező lakóházakra, kertekre. A Petőfi utcai parkolóban az önkormányzat azt a – városunkban már több helyen alkalmazott és jól bevált – eljárást alkalmazza, amellyel a keletkező por mennyisége jelentősen csökkenthető. Az eljárás lényege, hogy a kezelendő felületre juttatott kalcium-klorid oldat beszivárog a talaj felső rétegébe, és kivonja a nedvességet a környező levegőből. Ennek hatására enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még akkor is az út felületén marad, amikor nagyon száraz az időjárás. A kipermetezés után a permetanyag felszáradása után azonnal használható az útfelület. A pormentesítés folyamata során használt anyagok nem károsítják a gépkocsikat, és az egészségre nem károsak.

Kérjük a gépjármű-tulajdonosokat, hogy augusztus 13-án, kedd délelőtt ne álljanak a parkolóba, hogy a pormentesítést zavartalanul el lehessen végezni.

Köszönjük az együttműködést!