Ugrás a tartalomhoz

Nyisd ki a szemed: Az élet megy tovább

A P’Art Mozi Nyisd ki a szemed! filmsorozatának keretében Mike Mills C’mon, c’mon – Az élet megy tovább (2021) című filmjét tekintheti meg a nézőközönség. Ennek a bátor, lírai és sok szempontból talányos filmnek közös megbeszélésére hívja és várja a filmbarátokat május 16-án 18:00 órától Szarka Judit filmesztéta és Schramkó Péter magántanár.

Varázslatosan fotózott fekete-fehér beállításokban, montázsokban szegődhetünk Amerika nagyvárosainak tereiben egy különleges család történetének nyomába. Jesse, kilenc éves, nagyon érzékeny, intelligens és magányos kisfiú, akit a felnőttek világának titkai emésztenek. Miért vált el író édesanyja muzsikus apukájától? Miért kapott mesekönyvet a bipolaritásról? Miért utazik el édesanyja, hogy ex-férjének segítsen, és miért bízza őt az évek óta nem látott nagybátyjára? Anya és a testvére miért nem beszéltek egymással oly hosszú ideig? Miért vált el Johnny bácsi is? Milyen riportokot készít? Hogyan lehet elfogni a hangokat? Miért zavarja a felnőtteket, ha ő azt szereti játszani, hogy árva?

Nagybácsi és unokaöcs kényszerűen kezdődő, később katartikussá váló kapcsolati és önismereti utazásra indulnak. Közen megtanulnak figyelni, beszélgetni, őszintének és esendőnek lenni. Szembenéznek az életidő, az emlékezet és a jelentéskeresés szenvedéstörténetével és örömeivel – a személyiséggé válás beavatási szertartásával.

További információ / jegyvásárlás: partmozi.hu

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben.