Ugrás a tartalomhoz

Programajánló május 8-tól május 14-ig

Szépen lassan közeleg a nyár, eljött a fagylaltozás, a napozás és a szabadtéri programok ideje. A jó idővel a rendezvények száma is megugrik Szentendrén. Ha a városban jártok, ezekről az eseményekről nem érdemes lemaradni. 

Jazzlight-Live Kacsakő

Amennyiben közel áll szívetekhez a Fusion, a Funk, a Soul és a Blues, úgy szombaton érdemes látogatást tenni a duna-parti Kacsakő Bisztróba, ugyanis a kora esti órákban a JazzLight zenekar (Halász Gyula – szaxofonos, Nagy Gábor – zongorista, Turán Tamás – basszusgitáros, Korompay Zsolt – dobos, Ragoncsa Géza – gitáros) tart előadást több, mint 70 évet felölelő zenei repertoárjával. Az este során az együttes népszerű és kevésbé ismert darabokat egyaránt előad majd, de bemutatják saját számaikat is a közönségnek. Aki szeretné kellemesen eltölteni az estét a Duna-parton, az szombaton most hangulatos muzsika mellett teheti ezt meg.

Helyszín: Kacsakő Bisztró, Szentendre, Duna korzó

Időpont: 2024. május 11. 17:00-19:00

 

Horváth Judit pszichológus a táplálkozási zavarok lelki vonatkozásairól

A lelki és testi egészség kapcsolata a pszichológusok számára régóta nyilvánvaló, a pszichés tényezők mindig ott lappanganak a fizikai tünetek mögött, ezért május 8-án a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban Horváth Judit az Egészségfejlesztési Iroda Mégis kinek az egészsége? című előadás-sorozatának soron következő állomásán a különböző táplálkozási zavarok (anorexia, bulimia, stb.) pszichés okairól tart előadást az arra érdeklődőknek. Az előadás a járás lakosai számára díjmentes, az esemény szabadon látogatható, ezért aki érdeklődik a mentális és testi egészség, valamint a kettő kapcsolata, akkor semmiképpen se maradjon le az eseményről.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriarka u. 7.

Időpont: 2024. május 8. 10:00-11:30

 

Szülinapi kerti party a Teyfölben

Május 10-én első születésnapját ünnepli a Teyföl étterem, a jeles nap alkalmából pedig egész napos programokkal várja vendégeit az étterem csapata. A programon lesz bogrács, kenyérsütés, pingpongozás, árverés, torta és koccintás. Az ínyenceknek lesz még kacsa burger, gourmet hot-dog és frissített nyári borlap. A részvétel regisztrációhoz kötött. Jelentkezni az alábbi email címen lehet: szia@teyfol.hu.

Helyszín: Teyföl RESTAURANT, Szentendre, Városház tér 2.

Időpont: 2024. május 10. 12:00-22:00

 

Kudász Gábor Arion: Tropical Depression-kiállításmegnyitó

A Capa Nagydíjas Kudász Gábor Arion: Tropical Depression – áp thấp nhiệt đới című fotóművészeti kiállítása az alkotó két hónapos vietnámi barangolásait mutatja be az ázsiai ország falvaiban és nagyvárosaiban. Kudász Gábor az ott élők mindennapi küzdelmeibe, törekvéseibe és vágyaiba enged betekintést fotósorozatában, a kiállítás a tekintélyes mennyiségű anyagból a művész visszaemlékezései mentén kibontakozó feldolgozási folyamat egyik vezérfonalát mutatja be. A tárlatot Szabó Noémi művészettörténész és Polyák Levente urbanista nyitja majd meg a Vajda Múzeum PhotoLab kiállítóhelyén, ahol az október 18-ig látogatható lesz.

Helyszín: Vajda Múzeum, Szentendre, Hunyadi u. 1.

Időpont: 2024. május 10. 18:00-19:00

 

Menekülési technikák a zártosztályról-Ujvári Csaba és Hajdu Steve humoros-estje

Ujvári Csaba és Hajdu Steve egy részes vígjátéka: A Bipoláris, avagy menekülési technikák a zártosztályról, a Bipoláris (Ujvári Csaba), egy világmegváltó tervekkel rendelkező 20 éves ifjú színészhallgató, történetét meséli el, aki szerint csak a szeretet, a szerelem a fontos, a probléma csak az, hogy filozófiáját mezítláb hirdeti a körúton, minden szembejövőnek. Útja egyenesen a zártosztályra vezet. Az, hogy mi történt vele ezután, kiderül május 10-én a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtárban este 19-21 óra között.

Helyszín:  Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriarka u. 7.

Időpont: 2024. május 10. 19:00-21:00

 

Filmfestés a P’art moziban

Varga Anna rajzpedagógus, művészetterapeuta szeretettel vár minden érdeklődőt alkotó foglalkozásán, ahol  a MENTAWAI – EGY ELFELEDETT ŐSI KULTÚRA című indonéz dokumentumfilm levetítése után a résztvevőknek lehetősége lesz a film élményeiből kiindulva festékkel, papíron a művészetterápia eszközeivel megtámogatva előhívni képeket. A programon való részvételhez nem szükséges semmilyen előképzettség. A filmvetítésen jegyváltással lehet részt venni, ugyanakkor az alkotó foglalkozás ingyenes! Jegyváltás ezen a linken: https://partmozi.hu/jegyrendeles/1497?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTAAAR37va7awHtBStFYys9LivBKzY_yXLN0sER2BFiAh4g2Iii

Helyszín: P’Art mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2024. május 12. 18:00-21:00

További cikkeink a témában