Ugrás a tartalomhoz

Programajánló február 28-tól március 5-ig

Kezdődjön jókedvűen a tavasz, tartsanak Maczkó Ádámmal a Barlangban, vagy induljanak el egy frissítő sétára a Skanzenbe.

Stand-Up Maczkó Ádámmal

Önökkel is megesett már, hogy egy társaságban megfeledkeztek arról, hogy gyerekek is vannak a szobában? Belekezdtek a mondandódba, majd a többiek azzal a mondattal szakították félbe, hogy: „ezt talán ne a gyerek előtt” A Showder Klub humoristája, Maczkó Ádám rendszeresen megkapja ezt a mondatot, új, önálló estjében a tőle megszokott öniróniával fűszerezve állít görbe tükröt a világnak, amibe belenézve könnyen magunkra ismerhetünk. Kiváló szórakozás majdnem az egész családnak… Helyfoglalás érkezési sorrendben. Jegyek vásárolhatók online regisztráció nélkül is az alábbi linken: https://maczkoadam.livetickethub.hu/events/61470

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2024. március 2. 18.00

Egy magányos farkas nyomában

Mint köztudott, a Svájcban jeladóval ellátott fiatal hím farkas hosszú európai vándorlásának utolsó időszakát Magyarországon töltötte, egészen addig, amíg 2023 tavaszán le nem lőtték. Az viszont kevésbé ismert, hogy ennek a közel két hónapos időszaknak több mint a felét a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság működési területén, azon belül is a dél-budai agglomerációban és a főváros térségében töltötte el. Az előadásban Novák Adrián a Duna-Ipoly Nemzeti Park munkatársa szakmai szempontból mutatja be a megismert időszakot, a nehézségeket, tapasztalatokat, élményeket.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriárka u. 7.

Időpont: 2024. február 28. szerda 18.0

Bob Marley: One Love – Filmvetítés és filmklub

Bob Marley olyan zenész, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, amelynek lényege a a szeretet és az egység. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotásban a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja. A film után az Ökomenikus vetítéssorozat keretében beszélgetésen vehetnek részt Tanner Gábor filmesztéta vezetésével.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2024. február 28. 18.00

Mesekuckó

Máris itt a március, az új hónapot ismét Mesekuckóval kezdik a gyermekkönyvtárban.
Főleg az 5-10 éves gyerekeket  várják mesehallgatásra a Szántó Piroska terembe. Ezeken az alkalmakon különböző irodalmi szövegek (mai mesék, versek) kerülnek elő valamilyen aktuális témában vagy az évszaknak megfelelően.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, Szentendre, Pátriárka u. 7.

Időpont: 2024. március 1.17.00-18.00

Sétálójeggyel nyit a Skanzen!

A hagyományos március 15-i huszáros nap, majd az azt követő húsvéti szezonnyitás előtt, március 2-án kinyitja kapuit a Skanzen. Az egységes sétálójeggyel érkező látogatókat 75 hektáron elterülő kilenc tájegység és hét kilométeres sétaút várja. A Skanzen területén kiemelt természeti érték a Sztaravoda forrás és a patakvölgy, ahol az őshonos flóra még háborítatlanul él a völgy vonalát követő galériaerdőben. Így a múzeum területén sétálva már kora tavasztól védett növényeket figyelhetünk meg. A családokat a múzeum több pontján tematikus pihenők, szabadtéri játékok és feladványok várják.

Helyszín: Szentendrei Skanzen, Szentendre, Sztaravoda út. 75.

Időpont: 2024. március 2-3.

Festőkurzus Alattyáni Istvánnal

A sikerélményhez szükséges fontos alapokat sajátíthatnak el Alattyáni István, festőművész kurzusán.  Már egy alaklom is elég lehet ahhoz, hogy megértsék a csendélet- és tájképfestés alapvető mozzanatait és trükkjeit. Az egyszerű kompozíciók megértésén és a színek tudatos használatán keresztül, néhány kép elkészítése után már magabiztosan választhatnak otthon is témát. A kurzus ára: 20.000,- Ft ( tartalmazza az vásznat és az alapanyagokat ) A kurzus időpontjai: 2024.03.02. 10:00-13:00 és 03.16, 03.30. Maximális létszám: 6 fő.

Helyszín: RegenTag Műhelygaléria és Kávézó, Szentendre, Kucsera Ferenc u. 2/a

Időpont: 2024. március 2. 10.00-13.00

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.