Ugrás a tartalomhoz

Heti lapszemle

Levelet írt a polgármester, Hosszú Katinka igent mondott

augusztus 19-25.

Fülöp Zsolt polgármester Gulyás Gergelynek írt a volt szovjet  laktanya kapcsán 

A szentendre.hu számolt be róla, hogy a sokéves per lezárultával az állam kezébe került terület további sorsáról szeretne egyeztetni a polgármester a Miniszterelnökséget vezető miniszterrel. Az 1991-ben alapítványi kézbe került területen rákkórházat terveztek, ám végül az ügy a bíróságon folytatódott, és egy 10 éves per után a terület a Magyar Államra szállt vissza. A 22 hektáros, több részre osztott területen a Szentendre Építési Szabályzata (SZÉSZ) alapján nem lehet építkezni. Fülöp Zsolt levelében azt kérte Gulyás Gergelytől, hogy „alakítsanak ki közös álláspontot a terület fejlesztéséről, hogy mielőbb felszámolható legyen a terület városképhez méltatlan állapota.” – írta a szentendre.hu.

Minősített könyvtár lett a Hamvas Béla

A a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján a városi könyvtár Minősített Könyvtár címet kapott. A minősítés azoknak a könyvtáraknak jár, melyek  „minőségmenedzsment eszköztárát sikeresen alkalmazzák, magas színvonalú szakmai munkát végeznek, és kiemelkedő eredményeket érnek el.” -írta a könyvtár Facebook oldalán. A cím és a vele járó plakett ünnepélyes átadására 2023 januárjában, a Magyar Kultúra napi ünnepségek keretében kerül majd sor.

Reggeli szondáztatás, egy ittas vezető

Bár kora reggel nem tűnik logikusnak szondát fújatni, a Szentendrei Rendőrkapitányság munkatársai mégis ezt tertték 2022. augusztus 23-án Tahitótfaluban. A három órán át tartó ellenőrzés során 594 sofőrt állítottak meg, ebből egy sofőr fogyasztott alkoholt. A teszter  (0,45 mg/l) eredményt mért,  a sofőrrel szemben  járművezetés ittas állapotban vétségének gyanúja miatt indul eljárás. A tervek szerint az akció folytatódni fog.

Farkas Kornél kiállítása

A lapunkban rendszeresen publikáló 14 éves Farkas Kornélról ír a szeretlekmagyarorszag.hu annak kapcsán, hogy kiállítása nyílik. A természetfotósnak ez már a második kiállítása, mely  augusztus 26-tól, szeptember 26-ig közel egy hónapon keresztül látható a Dunaparti Művelődési Házban. Farkas Kornél így nyilatkozott az oldalnak: „A nap első sugarai eltalálják arcomat, miközben ezerféle hangtól hangos az erdő. A virágzó vadvirágok illatával telített levegőt szippantom be, a gumicsizmámat harmatcseppek mossák és vállamon a fényképezőgéppel sétálok a végtelenbe, ahol őzek, nyulak, fácánok ugrálnak át előttem. Ezt az életérzést szeretném másoknak is megmutatni fotóim segítségével” – mondja a 14 éves fiú.

Hosszú Katinka férjez ment

Hogy ne maradjanak ki a bulvárhírek sem, örömmel tudatjuk, hogy a szupertitkosnak tervezett esküvőről azért kiderültek dolgok – számolt be a Blikk a hírről. Egyrészt, hogy Szentendrén a Skanzenban volt az esküvő, ahol Hosszú Katinka már mint asszony ült Gelencsér Máté mellett. A friss házasok 2019 óta alkotnak egy párt, férje Gelencsér Máté maga is úszó volt, most pedig edzőként dolgozik párja mellett. Bár az esküvő helyszínét sokáig titkolni igyekeztek, és a násznépet is arra kérték, ne közöljenek a közösségi médiában fotókat az eseményről, végül nem maradt semmi titokban. Akit érdekel, kik mentek el az esküvőre, kattintson a Blikk képeiért. 

Címlapkép: Fortepan / Bauer Sándor

További cikkeink a témában