Ugrás a tartalomhoz

Út, parkoló és zöldfelület újul meg a Daru piacnál

A belvárosi zöldfelületek és közterületek megújításának részeként megújul a Daru piac tér, Dézsma utca és Bartók Béla utca csomópontjának környezetében lévő út és parkoló. A területrendezéssel három autónak helyet biztosító parkolót és egy igényes zöldfelületet alakítanak ki.

A beruházás folytatása annak a fejlesztéssorozatnak, amely a belvárosi zöld területek és közterek megújítását célozza Petricskó Zoltán alpolgármester, a terület önkormányzati képviselője kezdeményezésére. A belvárosban jelenleg is folyamatban van a Teátrum parkoló rendezése, és tervezés alatt áll a Dézsma utca – Angyal utca torkolatának rendbetétele.

A Daru piac térnél állandó problémaforrás a szabályozatlan parkolás, ezért olyan felújítási tervet dolgoztak ki a szakemberek, hogy a belvároshoz méltó rendezett környezetben kapjon helyet a parkolófelület és a zöldfelület is. A felújítás magában foglalja a kockaköves útburkolatok javítását, az aknafedlapok szintbehozását, valamint a Daru piac téri lépcső javítását, a hiányzó kövek pótlását és a szegélyek rendezését is.

A területen a szükséges bontási munkák után nagykockakő-burkolatot készítenek kiemelt szegéllyel. Kipótolják és újjáépítik a Daru piac téri szervizút Dézsma utcai és Bartók Béla utcai csatlakozásánál tönkrement burkolatrészeket. A Dézsma utca és a Bartók Béla utca által határolt területen jelenleg vegyes burkolatú parkoló található változó méretű zöldfelülettel. Itt a meglévő burkolatot elbontása után épül parkoló kiemelt szegéllyel.

A területrendezéssel után három férőhelyes parkolót és igényes zöldfelületet alakítanak ki.

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.