Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló június 6-12-ig

Élvezzük a langyos nyári estéket, a legrövidebb éjszakákat, tegyük különlegessé őket szabadtéri koncertekkel, mozival, és egy kis szenvedéllyel.

Tökéletes helyettesek – koncert

A Kispál és a Borz búcsúját követő évben, 2011 nyarán alakult a zenekar Budapesten. Céljuk, hogy hűen a stúdió- és koncertfelvételekhez hitelesen megszólaltassák színpadon a Kispál és a borz dalait. Koncerteken a Kispál-életmű minden szakaszát megidézik. Névválasztáshoz a Tökéletes helyettes 50 percig című Kispál demó és maga a dal adta az ötletet.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. június 9. 20.00

Czóbel Béla – Paletták

Rockenbauer Zoltán tárlatvezetése a Paletták – Czóbel Béla párizsi és magyarországi kapcsolatai című kiállításon. Új állandó kiállítás-sorozatunk Czóbel Béla társadalmi kapcsolatainak szövevényes hálóját tárja fel, amely a 20. század eleji európai művészetet jellemző viharos változások közepette bontakozott ki. 2021-ben először vontunk párhuzamot Czóbel életműve és második felesége, Modok Mária alkotása között. A folytonosság érzését teremtve ezúttal a két művész legfontosabb szakmai és személyes kapcsolataiba nyerhetünk betekintést.

Helyszín: Czóbel Múzeum, Szentendre, Templom tér 1.

Időpont: 2023. június 10. 17.00

Szerelemmel, szenvedéllyel

A film a legjobb rendezőnek járó díjat (Ezüst Medve) nyerte el a 2022-es Berlini Filmfesztiválon. Olyan színészek játszanak benne mint Juliette Binoche és Vincent Lindon. A filmben egy olyan házaspárt játszanak, akik között a szerelem hosszú évek óta tart, a szenvedély nem hagyott alább közöttük az idő múltával. Kapcsolatuk megingathatatlannak tűnik. Egy reggelen azonban Sara az utcán meglátja korábbi társát, François-t, azt a férfit, aki bemutatta őt Jeannak, és akit akkor Sara vívódás nélkül, szinte azonnal elhagyott. Bár egy szót sem váltanak, François iránti érzelmei most újra hatalmukba kerítik, és minden megváltozik. Túlfűtött jelenetek sorában követhetjük, ahogy a szenvedély utat tör, és szétzilálja mindazt, ami addig biztosnak látszott.  A film a harmadik olyan alkotás, amelynek forgatókönyvét Claire Denis és Christine Angot együtt jegyzik. Legutóbbi közös filmjük, a Jöjj el, napfény! szintén Juliette Binoche főszereplésével készült, és számos nemzetközi díjat érdemelt ki.

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 25.

Időpont: 2023. június 6. 16.00

Hamupipőke

A Hamupipőke a Grimm fivérek egyik legismertebb, örökérvényű meséje jámborságról és gonoszságról, hatalomvágyról és becsületről, ármányról és hűségről. Hamupipőke egy bálban, tánc közben ismeri meg a Herceget, s előadásunk is tánccal, zenével meséli el történetüket. A Ghymes zenéjére készült lendületes koreográfiákban megelevenedik a királyi udvar élete, a mostohák civódása, az elveszett cipő gazdájának keresése és a szerelmesek egymásra találása. A Duna Művészegyüttes az európai népek táncaiból (a Skandináviától a Balkánig) merítve hozta létre a gyerekek számára érthető és élvezhető, látványos és derűs előadását.

Helyszín: HBMPK színházterem, Szentendre, Pártiárka u. 7

Időpont: 2023. június 7. 10.30

A Wellington-festmény

A Wellington-festmény megtörtént eseményeket dolgoz fel: 1961-ben a londoni Nemzeti Galériából ellopnak egy világhírű Goya-festményt. Az elkövető nem egy bűnöző, hanem egy 60 éves angol férfi, Kempton Bunton, aki váltságdíjként azt követeli a kormánytól, hogy törölje el a tévéelőfizetési díjat az idősek számára. A később a bíróság elé álló férfi ártatlannak vallja magát, majd a tárgyalása kezd túlnyúlni egy egyszerű bűncselekményen, kiváltva az emberek és a társadalom szimpátiáját, s megnehezítve a bűnösség megállapítását.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. június 9. 19.45

Underground rap és hip-hop

Több underground együttes lép fel ezen az estén a Barlangban köztük a Farseers Collective, a Frank Clear – akísérleti hip-hop honi mestere, a Gently Da Spittah – oldschool hip-hop egyik legfiatalabb nagykövete, a Hálózat, és végül, de nem utolsó sorban a Mulató Aztékok,  a belvárosi rap ikonok, akik könnyed hangvételük ellenére tartalmas üzeneteket közvetítenek.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. június 21.18.00

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.