Ugrás a tartalomhoz

Programajánló június 27-től július 3-ig

Élvezzük a nyarat a szabadban, kiránduljunk az erdő hűvösében nap közben, este pedig üljünk be a szentendrei kertmoziba.

A tölgy – az erdő szíve

A tölgyfák az európai kultúrában már több ezer éve jelentős szerepet játszanak, az istenek fájaként tisztelte és tiszteli több nép is, méltóságteljes megjelenése, barázdált kérge, jellegzetes levele és lombkoronája miatt hazánkban is különleges helyet tölt be a természetszeretők szívében. A túrázók talán nem is tudják, hogy a tölgyek mennyi állatnak biztosítanak élőhelyet. Laurent Charbonnier és Michel Seydoux hatalmas mozivásznakra álmodott természetfilmjében betekintést nyerünk egy tölgyfa mindennapjaiba, hihetetlen felvételeken testközelből ismerjük meg azt a színes élővilágot, amit a turistaútról nem látunk. A film megnézésével bárki támogathatja az erdővédelmet, mert a filmet forgalmazó Mozinet minden néző után 100 forinttal segíti az Erdőmentők Alapítvány faültetési tevékenységét.

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 27. 21.00

Felavatják a Deim-szobrot

Az ötvenhat színes zománctáblával borított köztéri alkotást a művész születésnapján, június 29-én avatják fel. A 3×3 méteres köztéri szobor megvalósulását Szentendre Város Önkormányzata, a Ferenczy Múzeumi Centrum, Deim Pál családja, valamint számos cég, helyi művész és Szentendréhez kötődő magánszemély támogatta. Az átadó ünnepségen köszöntőt mond Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere, Prosek Zoltán, a Ferenczy Múzeumi Centrum igazgatója, Farkas Ádám szobrászművész, Deim Réka művészettörténész, közreműködik Borbély Mihály szaxofonon.

Helyszín: Szentendre, Deim Pál tér

Időpont: 2023. június 29. 18:00

Sajnosbatár+Makarenko koncert

Két méltán világhírű együttállás a Pomáz-Szentendre vonalról, költészet az agráriumból és nagybetűs ROCK.

„Felszántom a nagykörutat,
Hajtson ott ki az öntudat.
Szemedben ragyog a galaxis,
Költő vagyok és paraszt is.”

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. június 30. 20.00

Látom, amit látsz

Ábel (Villányi Benett), a különleges képességekkel rendelkező, húszas évei végén járó fiatalember, a vak Fellegi professzor (Lukáts Andor) által vezetett, gyermekmentést végző cégnél dolgozik. Ha becsukja a szemét, elveszett gyerekek szemén keresztül képes látni, és így segít őket megtalálni. Munkája az élete, amit csupán a vénkisasszony Mituk nénivel (Nagy Mari) oszt meg. Viszont minden megváltozik, amikor hibát vét, és egy felnőtt nő, Vera (Hartai Petra) látására csatlakozik rá. Neki köszönhetően elkezdi másként látni a világot, és különös kapcsolat kezd köztük kialakulni. Egyre közelebb kerülnek egymáshoz, azonban ez a szokatlan összhang nem tartható fenn örökké…

Helyszín: P’Art Mozi, Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. június 28. 20.00

Flamenco-est

Aki szereti a latin zenét és táncot, mindenképpen látogasson el vasárnap este a Barlangba, ahol a Böröcz Petra által vezetett falmenco-képzés minden csoportjának vállalkozó kedvű táncosai lépnek majd fel. A táncórákon a flamenco élőzenés, improvizatív hagyományait gyakorolták, vagyis a cél az volt, hogy a táncosok értve és érezve táncoljanak az andalúz műfaj adta kereteken belül. Libbennek majd kendők, perdülnek legyezők, ringanak csípők és peregnek cipősarkak. Szépséges, őszinte, megható és magávalragadó este lesz. A belépés mindenki számára ingyenes!

Helyszín: Barlang, Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. július 2. 19.00

 

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.