2020. 09. 18.

péntek

SZENTENDRE időjárás

Pormentesítés a Rózsa és az Áfonya utcákban

2019. július 02., 10:00

Július 3-án, szerdán kerül sor a Rózsa utcai parkolósáv, valamint az Áfonya utca pormentesítésére – az időjárás függvényében.

A nem szilárd burkolatú útfelületekről rengeteg por kerül a környező lakóházakra, kertekre. A Rózsa utcai parkolósávban, Áfonya utcában az önkormányzat azt a – városunkban már több helyen alkalmazott és jól bevált – eljárást alkalmazza, amellyel a keletkező por mennyisége jelentősen csökkenthető. Az eljárás lényege, hogy a kezelendő felületre juttatott kalcium-klorid oldat beszivárog a talaj felső rétegébe, és kivonja a nedvességet a környező levegőből. Ennek hatására enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még akkor is az út felületén marad, amikor nagyon száraz az időjárás. A kipermetezés után a permetanyag felszáradása után azonnal használható az útfelület. A pormentesítés folyamata során használt anyagok nem károsítják a gépkocsikat, és az egészségre nem károsak.

Kérjük a Rózsa utcai parkolósávban parkoló autókat, hogy július 3-án, szerda hajnaltól 15 óráig ne álljanak a parkolósávban, mert különben a pormentesítést a szűk hely miatt nem lehet elvégezni! Erre a VSZ NZrt. által kirakott táblák is figyelmeztetnek.

 Köszönjük az együttműködést!