Ugrás a tartalomhoz

Pormentesítés a János és a Jobbágy utca közötti szakaszon

A Bükkös-part János utca és Jobbágy utca közötti szakaszának pormentesítésére Zakar Ágnes, a körzet önkormányzati képviselőjének kezdeményezésére kerül sor a időjárás függvényében augusztus 24-én pénteken.

A nem szilárd burkolatú útfelületekről sok por kerül a környező lakóházakra, kertekre, növényekre. A Bükkös-part János utca és Jobbágy utca közötti szakaszán az önkormányzat a város más területein máshol már bevált módszert alkalmazza, amellyel a por mennyisége jelentősen csökkenthető.

Az eljárás lényege, hogy a kezelendő felületre juttatott kalcium-klorid oldat beszivárog a talaj felső néhány centiméternyi rétegébe. A nedvességet kivonja a környező levegőből, s enyhén nedves réteget képez a homok- és agyagszemcsék közé. Mivel ez az oldat kevésbé párolog, mint a víz, a nedves réteg még száraz időjárás esetén is az út felületén marad.

A pormentesítési eljárás biztosítja az infrastruktúra hosszú távú használhatóságát, biztonságosabb körülményeket teremt alacsony összköltségen.

A tevékenység nem jár forgalomlezárással. A kipermetezés után a permetanyag felszáradása után azonnal használható az útfelület. A pormentesítés folyamata során használt anyagok nem károsítják a gépkocsikat, és az egészségre nem károsak.

Kérjük a polgárok együttműködését és türelmét a pormentesítés idején.

További cikkeink a témában