Ugrás a tartalomhoz

Nemzeti ünnep Szentendrén

Idén ismét méltóképpen ünnepelheti városunk az 1848/49-es szabadságharc emlékét. A Szentendrei Kulturális Központ szervezésében megvalósuló ünnepi megemlékezés reggel fél tízkor a Sztaravodai úti új köztemetőben Petzelt József honvéd alezredes sírjánál kezdődik, beszédet mond Kiss Zoltán alezredes. Ezt követően a Városháza téren Fülöp Zsolt polgármester nyitja meg az ünnepi műsort, ahol fellép Trill Zsolt, Jászai Mari-díjas színművész, Csuja Imre, Jászai Mari-díjas színművész, Puka Károly cigányprímás és zenekara, továbbá Dömötör Emma és Jenei Ákos gimnazisták.  Aki szívesen meghallgatná Csuja Imre tolmácsolásában Petőfi Sándor örök érvényű sorait, az 11 órakor legyen a Városháza téren. A nap további programjairól itt olvashat. 

 

Címlapkép: Dr.Korom János/Flickr

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben. 

Kiemelt kép a Programajánló február 15-20-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 15-20-ig

Túl a farsangon és a Valentin-napon mindannyian a tavaszt várjuk. De amíg az eljön, addig is lesz néhány izgalmas program Szentendrén.