Ugrás a tartalomhoz

Meghívó Nagy Kriszta x-T: Anyámnak, Máriának ajánlva Isten dicsőítésére című tárlatára

Május 30-án 19 órakor a szentendrei Lakástárlat Galériában nyílik Nagy Kriszta x-T kiállítása legújabb munkáiból.

A művész így ír a legfrissebb munkáiról:

Egy jó úttörőnek  nehéz elképzelni, hogy isten van, de egy idő után kénytelen lesz belátni. Anyám és köztem beteges szeretet volt és van, noha ő halott. Harminc évesen fordultam a számomra ismeretlen Istenhez. Anya 2 éve halott, de 15 éve megbeszéltem vele, hogy halála után, amennyiben jó helyen van, verjen le, borítson le egy képet, amit én rajzoltam róla. Megbeszéltük. Hirtelen ment el. A képet magamhoz vettem, és halála után 8. napon a kép felborult. A gyertya, amit égettem azért, hogy a mennybe jusson ne a pokolba, csonkig égett. Az üveg gyertyatartó elpattant és a szilánkja reptében feldöntötte a kicsi képet. Anyámat Isten befogadta a mennybe, pedig volt mit megbocsátania. És nekem is. Sokat bántott, de őrjítő szeretetének hiánya számomra.ű

Istennek szeretnék hálát mutatni, hogy példáját követve, anyámnak megbocsátva, újra anyámra találjak benne, Máriában. Így hívták őt, Mária, mint Jézus anyját. Azt képzelem, hogy Marika -ahogy én szólítottam őt- már jó, mint az Isten, és lehetek vele szerető, segítő kapcsolatban, és igen, segít. Miközben a Mária képeket festem, a miatyánkot ismételgetem, hogy segítsen túljutni a válságon, a gyászon és tudom, hogy így lesz. Köszönet és dicsőség Istennek.

Modern szentképek ezek, amiket felszögelhetsz a falra, gyertyát gyújthatsz előtte és imádkozhatsz, ahogy én fogom tenni, és ahogy nagyanyám tette. Ámen.

x-T 2024. május 2.

A Szentendrei Lakástárlat szeretettel vár minden érdeklődőt.

Időpont: 2024. május 30. csütörtök, 19 óra

Helyszín: Lakástárlat Galéria, 2000 Szentendre Bogdányi u. 48.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.