Ugrás a tartalomhoz

HIREK

Elkezdődött az ebösszeírás

Ebösszeírást végez Szentendrén és Pilisszentlászlón az önkormányzat 2023. június 1. napjától 2023. július 31. napjáig. Ennek érdekében kérik, hogy töltsék ki az erről szóló nyomtatványt. A tájékoztató kitöltésének elmulasztása bírsággal sújtható, aminek legkisebb összege 150 ezer forint. 

Az ebösszeírásról szóló nyomtatvány papíralapon több helyen is átvehető: az önkormányzati hivatal portáján (Városház tér 3.), az ügyfélszolgálati irodában (Duna korzó 25.), illetve a Pilisszentlászlói Község Önkormányzatnál.  Elektronikusan a szentendre.hu oldalról tölthető le. Fontos tudnivaló, hogy minden egyes kutyáról külön adatlapot kell kitölteni, és ezeket július 31-ig kell eljuttatni az polgármesteri hivatalnak postai úton a Városház tér 3. címre, de személyesen is leadható az ügyfélszolgálati irodában.

Az ebek bejelentésére lehetőség van elektronikusan is, e-önkormányzaton keresztül, ide kattintva.

Dr. Schramm Gábor, jegyző felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a korábban leadott bejelentő nem mentesít az adatszolgálati kötelezettség alól, tehát ha egyszer már be is jelentették a kutyájukat, most ismét meg kell ezt tenni. A vonatkozó kormányrendelet értelmében a négy hónaposnál idősebb eb csak transzponderrel (chip) megjelölve tartható, ezért kérik, hogy az ezzel nem rendelkező ebeket állatorvossal jelöltessék meg. Az eb tulajdonosa, tartója az ebösszeírást követően is köteles az adatokban bekövetkezett változást, a szaporulatot írásban bejelenteni az önkormányzatnál. Az adatszolgáltatási kötelezettség elmulasztása állatvédelmi bírságot vonhat maga után. Ennek legkisebb összege 150.000 Ft.

Az írás a Szentendre és Vidéke 2023. június 7-ei lapszámába jelent meg.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.