Ugrás a tartalomhoz

Bükkös-patak takarítás

Május 3-án és 4-én, pénteken és szombaton a Bükkös-patak szemétmentesítésével, takarításával tettek a környezetünkért az itt lakók, a messzebbről érkezők, az iskolások, és a gimnazisták.

A Bükkös-part a szentendreiek kedvelt sétáló és pihenőhelye, tisztasága mindnyájunknak fontos. Örömmel állapítottam meg, hogy mára az állapotok sokat javultak huszonöt évvel ezelőttihez képest, amikor az első pataktakarítást szerveztem: akkor több konténernyi szemetet gyűjtöttünk össze. A tisztább Bükkös-part köszönhető a szentendrei VSZ NZRT munkájának, valamint a polgárok, a gyerekek környezettudatos viselkedésének.

Köszönöm a patakért végzett munkát a lakóknak, az aktivistáknak, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Gimnázium, valamint a Szentendrei Móricz Zsigmond Gimnázium növendékeinek, tanárainak!

Külön köszönet Bádonyi Kingának, Móricz Gimnázium tanárnőjének a tanulók megszervezéséért és a 11-es aluljáró képeinek javításáért! 2018-ban az ő vezetésével kapott az aluljáró új szép művészi falfestményeket, melyeket évről évre karban kell tartani. Így történt ez most is május 4-én a tanárnő és a diákok munkájának köszönhetően.

Köszönet a támogatóknak: Bükkös Egyesület, Szentendrei Grafika Műhely, Kőhegybor, szentendrei VSZ NZRT, valamint köszönet Boda Anikónak, Stefanek Jánosnak és Mészáros Jánosnak a padokért!

A Bükkös Egyesület nevében: Zakar Ágnes szervező

 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.