Ugrás a tartalomhoz

Világító adventi kalendárium Szentendrén

A kialakult járványügyi helyzet miatt idén sajnos nem ünnepelhetjük közösen az adventi időszakot. A Szentendrei Kulturális Központ azonban útjára indít egy kezdeményezést, ami biztosítja, hogy külön – biztonságban –, de lélekben mégis együtt élhessük át a várakozás időszakát.

Szentendre idén csatlakozott egy országosan népszerű kezdeményezéshez, a Világító adventi kalendáriumhoz. Az ötletet Grimmé Dévényi Erikának köszönhetjük, aki először néhány évvel ezelőtt Solymáron indította el a kezdeményezést, ami azóta országos méretűvé nőtte ki magát.

A lakosság közreműködésével a Szentendrei Kulturális Központ is szeretne létrehozni egy világító adventi kalendáriumot. A játék lényege, hogy december elsejétől minden nap más-más helyi lakos díszíti fel ablakát és helyezi ki az adventi naptár egy, világító számát. Karácsonyhoz közeledve így egyre több ablak világít majd Szentendre utcáin, Szenteste pedig egyszerre borul fénybe az összes. Azt, hogy melyik nap hol csillan fel a kidíszített ablak, egy térképen lehet nyomon követni a Facebook-eseménynél. A térkép alapján egy késő délutáni séta során olvasóink minden nap megkereshetik az újabb világító kalendáriumi ablakot. Ha pedig – akár az ablak tulajdonosként, akár sétáló felfedezőként – elküldik az ablak fotóját a Szentendrei Kulturális Központnak, akkor hozzájárulnak ahhoz, hogy a látványban mindenki gyönyörködhessen.

A játék menete:
A városlakók közül bárki jelentkezhet a játékra. Aki szeretné feldíszített ablakát a szentendrei világító kalendáriumba tudni, november 25-ig jelentkezhet a rendezveny@szentendre.hu email címen, lakcíme megjelölésével.
További információ: www.szentendreprogram.hu

Forrás: Szentendrei Kulturális Központ

Fotó: pexels.com

További cikkeink a témában