Ugrás a tartalomhoz

Új szabadidős sportpálya Szentendrén

Idén májusban, a pandémiás szigorítások feloldásával egy időben nyílt meg Szentendrén Magyarország első, világversenyek megrendezésére is alkalmas padel klubja, a Padel Club Bravos.

A padel a világ egyik leggyorsabban fejlődő és egyben legszórakoztatóbb közösségi ütős labdajátéka. Leginkább a fallabda vagy squash és a tenisz keveréke. Ugyanakkor rendkívül könnyen elsajátítható, egy-két óra játék után már valódi sikerélménnyel távoznak a kezdő játékosok is – ami talán a játék legfőbb vonzereje is egyben amellett, hogy a padelt gyakorlatilag bármilyen korosztály játszhatja, hatéves kortól akár kilencvenkilenc éves korig.

 

A padelt négyen játsszák, a tenisznél mintegy huszonöt százalékkal kisebb pályán, a tenisz pontozása és szabályai szerint. Amitől igazán vidám és izgalmas ez a játék, az az, hogy a pálya üveggel van körülvéve, s így a labda túlsó térfélre juttatásához – hasonlóan a squashoz – a falak is használhatók. Az igazán hosszú labdameneteket és vicces pillanatokat a hálóval egyvonalban lévő kijáratok biztosítják, amit a játékosok arra használhatnak, hogy a pályáról kikerülő, de még érvényes labdát is visszaadják. Nem véletlen, hogy számos nagy teniszezőt, pl. Rafael Nadalt is elbűvöli ez a játék, és egyre többen vesznek részt a padel bajnokságokban is.

A szentendrei Padel Club Bravos jelen pillanatban öt pályával várja a sportág szerelmeseit, valamint azokat, akik megismernék a játékot. Akárcsak a budapesti Padel Club Bikás parkban, a cég itt is  térítésmentes bérlési lehetőséget biztosít a játékhoz szükséges speciális ütőkre. A Padel Club Hungary Kft. ezzel a két gyakorló pályával kíván a magyarországi padel-életnek egy komoly lökést adni és segíteni a sport elterjedését – tudtuk meg Vadász Tamástól, a cég vezetőjétől, aki a cég szakmai vezetőjével, Márton Zsolttal együtt több mint tíz éve szereplője a sportág európai bölcsőjének tekinthető spanyol padel-életnek.

A Padel Club Bravos teljesen spanyol mintára készült, az ottani közösségi életet kívánja itthon is meghonosítani – emelte ki a cég szakmai vezetője.

A közösségi élet erősítését az amatőr szinten  kialakított pontozási rendszer segíti, melyet egy – szintén a cég fejlesztésében készült – telefonos applikáció támogat.

 

A klubokban lehetőség van átöltözésre, a játék végén zuhanyzásra is. Vendégeket széles étel- és italkínálattal várja a klub büféje. Előzetes bejelentkezéssel szakavatott edzők nyújtanak lehetőséget oktatásra a teljesen kezdő szinttől akár profi versenyzőknek is. Az autóval érkezőknek parkolási lehetőséget is biztosítanak. 

A klub kiválóan alkalmas iskolai sportrendezvények, családi vagy céges sport programok lebonyolítására is.

A Padel Club Bravos Budakalász és Szentendre határában, közvetlenül a 11-es út mellett található. 

Június 26-án megrendezésre kerülő szentendrei nyílt nap nemcsak a játék megismerésére, de a klub névadója, a Bravos jóvoltából egy kávékostolóra is vár minden érdeklődőt.

Elérhetőségek:

www.padelclubhungary.com

Szentendre, Kalászi út 3.

Telefonszám: +36 20 501 0889

Nyitvatartás: 8-tól 22 óráig

 

Vízer Helga

Megjelent a Szentendre és Vidéke 2021/10. számában.

További cikkeink a témában