Ugrás a tartalomhoz

Torna otthon? Nem olyan szörnyű, mint ahogy hangzik! 

Kevés jó dolgot lehet tulajdonítani a Covid-19-nek, ám közülük az egyik, hogy számos online szolgáltató tette ingyenessé eddig fizetős tartalmait, így nem kell semmit fizetni, hogy az ember kipróbálhasson egy csomó mozgásfajtát, olvasson, vagy akár színházi előadásokat nézzen. Mi most azt néztük meg, melyek azok az otthoni sportot segítő oldalak, amiket érdemes lehet kipróbálni ebben az egyébként mozgásszegény időszakban. Sorozatunk első részében angolul tudóknak kínálunk edzéseket, aztán megnézzük, itthon mikre tornázhatunk. Ajánlásokat örömmel veszünk kommentben! 

Taryn Tooney feszültség csökkentő órái 

Különleges órák ugrálásokkal, saját súlyos gyakorlatokkal és legzőgyakorlatokkal kombinálva. Nem kell hozzá semmi, csak némi nyitottság, ráadásul két hétig most ingyen elérhető, ez után 40 dollár (13000ft/hó). 

Aaptiv – kardió fanoknak

Heti 30 új óra, futástól az erősítésig, és nem kell hozzá semmi, csak egy fülhallgató. Az app külön edzéstervet ajánl ha van ott ellipszis tréner, bringa vagy futópad. Az egész egyszerűen csak az „új te” névre keresztelt programban sokféle mozgás elérhető, sportosoknak és azoknak, akik csak most barátkoznak ezzel a műfajjal. Egy hétig ingyenes, aztán 15 dollár/hó (4850 ft).

Nike – futásra vágyóknak

Naná, hogy egy sportszergyártó közösséget igyekszik építeni. Ezért is alkotta meg a Nike futóklubot. Edzéstervek profiknak és amatőröknek, séta és erősítő futás, ki mire vágyik. Az eredmények persze megoszthatóak a közösségi médiában. Elérhető appon, ios és Android telefonokra egyaránt, ingyenesen.

Dance Body – azoknak akik inkább táncra perdülnének

A tánc inspirálta kardió edzés keményen megdolgoztatja a szívet, de kezdők is képesek követni a koreográfiát, ráadásul minden nap új választék várja a táncoslábú versenyzőket. Sajnos csak 7 napig lehet itt ingyen élvezni a táncot, aztán 34,99 dollár/hó (11300ft) a tarifa. 

Barre – az új őrület

Itthon még nem annyira terjedt el, de az USA-t már letartolta ez az edzésfajta, amely a klasszikus balett művelői által használt rúdról kapta a nevét. A barre a bemelegítő mozdulatokból indulnak ki, de szerencsére nem kell hozzájuk balerinának lenni. Erősítés, mindfulness, kardió és nyújtás kombinálása ez a sport, ami felszabadítja az endorfinokat (amire biztosan nagy szükségünk van most), és egész napra energiát ad. A jó hír, hogy nem fog felkopogni az alattad lakó, hogy hangoskodsz. 15 napig ingyenes, aztán 29 dollár/hó (9300 ft) 10-16 perces edzések, természetesen rúd nélkül. Ha ugyanezt kipróbálnád rúddal, akkor a Bar online szól neked. 

Centr Fit – Ha Chris Hemsworth programjával edzenél

A telefonon és gépen elérhető HIIT (high-intensity interval training – magas intenzitású intervallumos edzés) edzés, boxolás, és erősítés keveréke, amihez jár étrend is, vegetáriánus és vegán opciókkal. Hét napig ingyenes, aztán 10 dollár/hó (3250 ft).

Obe Fitness – ha könnyen elunod magad 

Az Obe több mint 4000 kardió, erősítő és nyújtó órát kínál, menő amerikai edzőkkel. Vannak időszakos edzéstervek, vagy csaponghatsz hangulatod szerint. A gyerekről külön gondoskodnak, nekik gyerekbarát edzéseket kínálnak. Ingyen kipróbálható, aztán 27 dollár/hó (8700ft) .

30 napos mennyország 

Davina McCall televíziós műsorvezető nem fiatal, de irigylésre méltó kinézete van.  Régen modellkedett, mára viszont sikeres fitneszasszony lett. Edzései sokszínűek, lehet köztük izzasztó kardiót, nyugtató jógát, hátat megmozgató gerinctornát találni, de elérhető a szülés utáni átmozgató torna vagy pilates is. Külön szimpatikus, hogy egy hónapon át lehet vele ingyen edzeni, és kártya adatokat sem kérnek a bizalom jegyében. 

(zzs)

Címlapkép: Pexels.com

 

 

 

 

 

 

További cikkeink a témában