Ugrás a tartalomhoz

Teljesen kiégett a Spar épülete

Április 7-én az esti órákban kigyulladt a Dunakanyar körúti Spar épülete. Az oltásban 24 egység 71 tűzoltója vett részt, hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt szerepet vállaltak a mentésben. Hivatalos információk szerint egy embert szállítottak kórházba enyhe füstmérgezéssel.

A tűz átterjedését sikerült megakadályozni, így az előzetes hírekkel ellentétben a Spar melletti kisebb üzletek nem égtek ki, és azt is sikerült megakadályozni, hogy a tűz tovább terjedjen a HÉV-állomás vagy a szomszédos benzinkút felé. 

A helyszínen a katasztrófavédelem két mobil laborja is folyamatosan mért, a levegőben található káros anyag koncentrációja azonban egészségügyi határérték alatt maradt. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és a körülményeit, a közösségi médiában keringő felvételek szerint a raktárban kezdődött a tűz, ami villámgyorsan terjedt tovább. Információink szerint a tűzoltók éjjel 2 óráig oltották a tüzet, de még másnap reggel is a helyszínen tartózkodtak. 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Legyen farsang! című bejegyzéshez

Legyen farsang!

Ezen a héten megnézhetjük, milyen lenne a város az építész hallgatók szemével, elmehetünk farsangi mulatságra, a kicsiket pedig mesehallgatásra és nézésre várja a könyvtár.