Ugrás a tartalomhoz

Téli rezsicsökkentés fával fűtők számára

A téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesülhetnek. A támogatás 2018. október 15-éig igényelhető az önkormányzatnál, elektronikusan vagy írásban, a honlapról letölthető vagy a hivatalban és az ügyfélszolgálaton átvehető igénybejelentővel.

 

Tisztelt Polgárok!

 

A téli rezsicsökkentést célzó 1364/2018. (VII.27.) Kormányhatározat értelmében a kiépített gázhálózattal rendelkező településeken, a téli rezsicsökkentésben korábban nem részesült, a vezetékes gáz- vagy távfűtéstől eltérő fűtőanyagot felhasználó háztartások is egyszeri, természetbeni támogatásban részesülhetnek.

A természetbeni támogatás 2018. október 15. napjáig igényelhető a honlapunkról (www.szentendre.hu) letölthető vagy a Városi Ügyfélszolgálaton (2000 Szentendre, Duna korzó 25.) illetve a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalban (2000 Szentendre, Városház tér 3.) átvehető igénybejelentő lap kitöltésével és Hivatalunk részére történő benyújtásával. A határidő elmulasztása jogvesztő.

Az igénybejelentő lapot háztartásonként egy személy nyújthatja be, akinek az adott háztartás a bejelentett lakóhelye vagy a bejelentett tartózkodási helye.

A kitöltött és aláírt igénybejelentő lapot az alábbi módon nyújthatják be:

– személyesen a Városi Ügyfélszolgálaton (Szentendre, Duna korzó 25.) vagy a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal központi iktatójában (2000 Szentendre, Városház tér 3.)

– postai úton a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatalnak címezve a 2000 Szentendre, Városház tér 3. címre

– minősített elektronikus aláírással ellátott dokumentumként a jegyzo@szentendre.hu e-mail címre

– ügyfélkapuval rendelkező ügyfelek elektronikus úton a Szentendrei Közös Önkormányzati Hivatal hivatali kapujára (KRID: 701008954)

A nyilatkozatban egyebek mellett rögzíteni kell a fűtőanyag fajtáját (pl: tűzifa, szén, fűtőolaj, stb), amely a későbbiekben nem módosítható.

Kizárólag az a háztartás kaphat támogatást, amelyik korábban még nem részesült téli rezsicsökkentést célzó intézkedésben, mely tényről az igénylő büntetőjogi felelőssége tudatában tesz nyilatkozatot az igénybejelentés aláírásával.

Az igény tényleges jogosultságát a Hivatalunk által végzett előszűrést követően az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság is ellenőrizheti, a jogosulatlan igénybevétel szabálysértési vagy büntetőeljárás megindítását vonhatja maga után.

A beérkezett igények feldolgozását valamint a szükséges pénzügyi források biztosítását követően a természetbeni támogatás kiosztására várhatóan az év végén kerül sor.

 

Dr. Gerendás Gábor
jegyző

Letölthető igénybejelentő lap
Adatkezelési tájékoztató

 

 

További cikkeink a témában