Ugrás a tartalomhoz

Richter Egészségváros: ultrahang a SZEI-nek

A Richter Nyrt. támogatásával, a SZEI javára ingyenes Egészségváros nap lesz 2018. május 6-án a Duna-korzón. A cég kétmilliós adományát a rendezvényen résztvevők az ingyenes szűrésekért, előadások meghallgatásáért kapott adománypontokkal növelhetik. A cél egy korszerű ultrahang készülék beszerzése a SZEI javára.

A 2009-ben indult, jótékony célú Egészségváros programsorozat keretében évente két város egészségügyi intézményét támogatja a Richter Gedeon Nyrt. Szentendre 2013 óta pályázik erre a lehetőségre, de mindeddig csak kórházak nyerték el a támogatást, az országból első szakrendelőként a SZEI-t fogja támogatni a Richter.

A Richter Gedeon Nyrt. 2.000.000 Ft-os alapadományt ajánl fel a Szentendre Város Egészségügyi
Intézményei számára, általános ultrahang készülék beszerzésére. Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, meghallgatott előadásért járó adományponttal növelhetik, hiszen a Richter pontonként 300 forinttal emeli meg az alapadomány összegét. A lakosság számára a rendezvény minden eleme ingyenes! Minél aktívabban cselekszik valaki saját egészségéért, annál nagyobb mértékben járul hozzá a rendelőintézetnek szánt adomány gyarapításához!

A rendezvény május 6-án reggel 9 órakor egy sétával indul a SZEI-től a Duna-korzóig, az ezen résztvevők fejenként 600 Ft-értékben támogatják a SZEI-t. A jótékony célú Richter Egészségváros elnevezésű rendezvény keretében a résztvevők ingyenes szórakoztató, ismeretterjesztő és szűrő programok közül válogathatnak, az Egészségnap eredményeként pedig a SZEI a Richter támogatásával komoly bevételhez jut, amelyből minden ellátott számára hasznos eszközt vásárolhat.

A Richter Egészségváros program „Egészség ezreknek, milliók a kórháznak” szlogennel 2009-ben indult, az elmúlt közel tíz év során 61 rendezvényen több mint négyezer szakember segítségével bonyolítottak le szűréseket és tanácsadásokat, melyek kapcsán a közel 148 000 résztvevő mintegy 183 ezer tesztet töltött ki, gyarapítva egészségügyi ismereteit. A programsorozat eredményeként a Richter Nyrt. 2018-ig összesen 296 732 200 Ft-tal segítette az egészségügyi intézményeket.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.