Ugrás a tartalomhoz

HETI PROGRAMAJÁNLÓ

Programajánló június 13-tól 19-ig

Sokféle kulturális csemege várhat ránk a héten, választhatunk a zenei, a filmművészeti programok közül, vagy egyszerűen csak átadhatjuk magunkat az önfeledt szórakozásnak.

Múlóban a sötétség – fotókiállítás

Június 16-án, pénteken este nyílik a Ferenczy Múzeumi Centrum Cataracta– Múlóban a sötétség című kiállítása a PhotoLab kiállítótérben. A tárlat Hajdú D. András fotósorozatát mutatja be, aki fotósként és dokumentumfilmesként nyolc éve csatlakozott egy Kongóban tevékenykedő orvosi misszióhoz. Egy személyes történetre és annak szétsugárzó hatókörére fókuszálva kísérletet tesz rá, hogy megmutassa ezt a távoli, idegen, ellentmondásos, de mégis lenyűgöző világot. A kiállítást megnyitja: Vitray Tamás, ifj., a National Geographic Magyarország főszerkesztője, közreműködik, Masát Tamás zenész.

Helyszín: Vajda Múzeum, PhotoLab, Hunyadi utca 1.

Időpont: 2023. június 16. 18:00–20:00

 

Kojot négy lelke


Kojot négy lelke címmel érkezik a Nyócker! rendezőjének, Gauder Áronnak az új filmje a Barlang kertmozijába. Az egész estés animációs film az indián teremtéstörténetet meséli újra a mitikus Kojot figurájával a középpontban. Az univerzum teremtésének mítoszán keresztül a film arról az égető kérdésről beszél, hogy miként élhetünk harmóniában a környezetünkkel, amíg nem késő, hogy ne pusztítsuk el magunkat a Földön.

Helyszín: Szentendre, Barlang, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. június 13. 21.00

 

Decolonize Your Mind Society, vendég: Gentry Sultan

A 2018-ban alakult Decolonize Your Mind Society 2020-as első nagylemezével nagy figyelmet és elismertséget vívott ki nemcsak Magyarországon, de világszerte is. Ez egyáltalán nem meglepő, hiszen a nem európai kultúrák zenéiből, nem-standard hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő anyag valóban figyelemreméltóan unikális produkció. A némileg átalakult zenekar 2023-ban megjelenő második albumával hasonlóan egyedi, de más megközelítésű anyagot hozott létre, és most Szentendrén is hallhatóak.

Helyszín: Szentendre, Barlang, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. június 16. 20:00-22:00

 

Kormos Anett Stand up comedy

Kormos Anett legújabb estjén mesél mindarról, ami az elmúlt időszakban történt vele. Stand up előadásában szó lesz házasságról, válásról, gyerekről, kamaszgyerekről, világvégéről, és mindenről, ami miatt sírni kéne, de csak röhögve lehet túlélni. Az est célja, hogy a néző hazafelé tartva úgy érezze: az ő élete…végülis egészen tűrhető.

Helyszín: Szentendre, HBPMK színházterem, Pátriárka u.7.

Időpont: 2023. június 17. 19.00

Mucsi Zoltán könyvbemutató
Hogyan lesz az abonyi melósok gyerekéből, egy szakmunkástanulóból vezető budapesti színész, országos hírű színházi előadások és tévésorozatok főszereplője? Milyen utakon és útvesztőkön kell keresztülvergődni ahhoz, hogy valaki azt csinálja, amit csinálni akar?
Aki felnyitja ezt a könyvet, nem pusztán egy beszélgetésbe, hanem egy sorsba lép. Egy férfi sorsába, egy színész sorsába, egy apa sorsába. Aki felnyitja ezt a könyvet, ajtót nyit a saját sorsára is.

Helyszín: Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár, 2000 Szentendre, Pátriárka u. 7.

Időpont: 2023. június 19. hétfő 18.00

 

További cikkeink a témában