Ugrás a tartalomhoz

Programajánló augusztus 15-21-ig

Egymást érik a koncertek a héten a Teátrum színpadán, de a Barlangban is érdemes körülnézni, és a Magyar Filmek Napját sem érdemes kihagyni a P’Art Moziban.

A szenvedély színei a Teátrumban

Egy véletlen találkozás. Két külön világ. Amikor Fischl Mónika és Enrique de Allende pár hónapja megismerkedtek, rögtön közös nyelven kezdtek beszélni: a zenéén. A koncert – amit kitaláltak – világpremierje a Szentendrei Teátrumban lesz. A szenvedély sok színét megmutatják, duettben és szólóban is, de legfőképp latinos hangulatban. Világslágerek, meglepetések, a Sturcz Szmollbend, valamint egy jéghideg Margarita koktél kíséretével!

Helyszín: Szentendre, Városház tér 3.

Időpont: 2023. augusztus 18. 20.00

Ivan & The Parazol a Barlangban

Az Ivan & The Parazol minden évben tart egy barlang-klubbos bulit, amire a szemfülesek már megvették a jegyet, mert az mindig nagyon hamar elfogy. Ennek egyszerű oka van, szeretik őket a szentendreiek! Az együttes vendége ezúttal a Waiting Room.

Helyszín: Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. augusztus 18. 19.00

István, a király

A tavalyi  együtt éneklős kertmozi után ismét láthatják a kultikus rockoperát, amiről mindig kiderül, hogy mindenki kívülről fújja. A rockopera két főhőse az első magyar király, István, aki az országot a keresztény Európába integrálta, és a törzsi-nemzetségi kötelékekhez ragaszkodó, az ősi tradíciókat őrző-védelmező Koppány. Az országba Gizellával érkezett lovagokat és papokat Asztrik apát vezeti István és a kereszténység pártján, Laborc és Torda táltos pedig Koppány mellett sorakozik fel a békétlen magyar főurakkal együtt. Géza halála után Koppány ősi szokás szerint feleségül kéreti Saroltot és át akarja venni Géza örökét. Véres összeütközésre kerül sor, amelyben István seregei győznek. Bár Réka, Koppány kereszténnyé lett leánya méltón el akarja temettetni apját, Sarolt ragaszkodik az elrettentő példastatuáláshoz, így Koppányt felnégyelik. István magányosan vívódik a rá váró feladatok súlya alatt, de vállalja sorsát. Az 1000. év decemberének 25. napján királlyá koronázzák.

Helyszín: Szentendre, Duna korzó 18.

Időpont: 2023. augusztus 20. 20.30

Magyar Filmek Napja a P’Art Moziban

Három nagyszerű magyar filmet vetítenek a P’Art Moziban a Magyar Filmek Napja alkalmából. A Toldi festői szépségű filmjét a gyerekeinkkel is élvezhetjük. A Larry-ben újra rácsodálkozhatunk a magyar valóságra, A nemzet aranyaiban pedig együtt örülhetünk a legendás vízilabda-válogatottunk sikereinek, akik 1997 és 2008 között végigverték a világot.

Helyszín: Szentendre, Duna korzó 22.

Időpont: 2023. augusztus 20.

11:00 Toldi – a mozifilm
13:00 Larry
16:30 A nemzet aranyai

Nagy gombatúra

Augusztus 20-án Nagy Bendegúz gombaszakellenőr vezetésével újra kosarat ragadhatunk abban a reményben, hogy a gombák széles választéka vár majd ránk. Ilyenkor nagy eséllyel lehet találni vargányát, tinórukat, galambgombát, rókagombát és májgombát. A túra viszonylag tempós, hogy nagy területet lehessen bejárni.

Helyszín: Dömörkapu-Rengeteg

Időpont: 2023. augusztus 20. 11.00-13.00

 

További cikkeink a témában