2020. 06. 05.

péntek

SZENTENDRE időjárás

Országos tűzgyújtási tilalom péntektől

2019. március 29., 13:00

Március 29. péntektől az ország teljes területén tűzgyújtási tilalom lépett érvénybe . A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja a lakosság figyelmét, legyenek fokozottan körültekintőek, Magyarországon ugyanis az erdőtüzek 99 százalékát emberi mulasztás okozza.

A csapadékmentes időjárás hatására fokozódik a vízhiány a talajban. A száraz, gyakran szeles, enyhe időben egyre nő a száraz fűvel, gazzal, bozóttal borított területeken a tűzesetek esélye. Az elmúlt egy hét folyamán is rengeteg tűzeset keletkezett, ezért péntektől életbe lép a korlátozás. A tűzgyújtási tilalom idején tilos tüzet gyújtani a külterületi ingatlanokon fekvő erdőkben és fásításokban, valamint azok 200 méteres körzetében, ideértve a térképen jelölt területeken található tűzrakó helyeket, a vasút és közút menti fásításokat, valamint a parlag- és gazégetést is.

A tűzgyújtási tilalomról bővebb információkat a katasztrófavédelem honlapján, a tűzgyújtási tilalom idején alkalmazandó szabályokról részletesen itt olvashat: http://erdotuz.hu/tuzgyujtasi-tilalom/