Ugrás a tartalomhoz

Online húsvét a Skanzennel

Húsvéti meglepetéssel készül a szentendrei Skanzen. Az ünnepi hétvégén (április 11-13.) kézműveskedéssel, mesékkel, karantén locsolóversfaragó-versennyel várja az érdeklődőket Facebook csatornáján a múzeum.

A Skanzen egyik legnépszerűbb és sok éves hagyományra visszatekintő eseménye a húsvéti fesztivál. Az idei évben azonban a járvány okozta rendkívüli helyzet miatt a múzeum is zárva tart. A Skanzen Húsvét látogatói azonban nem maradnak programok nélkül, ezen az ünnepi hétvégén a múzeum a közösségi média csatornáján tartja meg a rendezvényt, így segítve az otthon töltött idő alatt az ünnepre hangolódást.

Az eredeti esemény fellépői és közreműködői, valamint a múzeum munkatársai az online térben üzenetekkel, játékokkal, mesékkel, receptekkel, kézműveskedéssel készülnek erre a három napra – érdekességeket, újdonságokat osztanak meg az oldal látogatóival. Megismerhetnek különleges ünnepi kalács recepteket, megtudhatnak kuriózumokat a húsvéti hagyományokról, lesznek mesék kicsiknek és nagyoknak. Kiderül, hogyan kell tojást berzselni és írókázni, készíthetnek a családdal együtt bárányos ujjbábot, zokninyulat és sok más játékot.

Hétfőn a locsolás sem marad el, a múzeum karantén locsolóversfaragó-versenyt hirdet, és várja a látogatók tippjeit, hogyan locsolkodnak ebben a rendkívüli helyzetben.

Ünnepeljünk együtt otthon, hogy mihamarabb újra élőben találkozhassunk Szentendrén, a Skanzenben!

Csatlakozzon a Határtalan Húsvét Facebook eseményéhez.

További cikkeink a témában