Ugrás a tartalomhoz

Művészetet az otthonokba!

Nem véletlen, hogy életterünket egyre gyakrabban kisszériás művészeti alkotásokkal díszítjük poszterek helyett, hiszen belsőépítészeti szerepükön túl befektetésnek is kiválóak. December 1-én Radnóczy Eszter, az Este’r Partners belsőépítészeti stúdió tulajdonosa, Muladi Brigitta, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora, az IKON művészeti vezetője, Vincze Ottó képzőművész és Gyürke Katalin kulturális újságíró beszélget többek között a művészi nyomatok népszerűségéről.

A szentendrei IKON-tárlatokon kiállító művészek és a Ferenczy Múzeum Grafikai Műhelyének közös projektjében egyedi, 10 lapos, elegáns, vászonborítóval ellátott szitamappák készülnek. A művészi szitanyomat tökéletes választás lehet a fa alá is.

A Szentendrei Grafikai Műhelyben készült művészi grafikák – a múzeumban kiállított eredeti képzőművészeti alkotásról készülő, limitált példányszámú lapok – kedvező árukkal és minőségi kivitelükkel egyedülálló vásárlási lehetőséget nyújtanak. Alkalmat adnak arra, hogy kedvenc műalkotásainkkal díszítsük otthonunkat. A Ferenczy Múzeumi Centrum az IKON kiállítóterében megrendezett kortárs művészeti kiállításokhoz kapcsolódva kisszériás, 10 lapos grafikai mappákat ad ki. A lapokat szita- és archív pigmentnyomat eljárással állítják elő.

December első napján, az idei advent kiemelt eseményeként megrendezett mappabemutató keretein belül a műalkotások sokszorosított változatainak népszerűségéről beszélgetünk a szakma közismert szakértőivel. Fókuszba kerül a művészi nyomatok szerepe a belsőépítészet kapcsán. Miért díszítsük életterünket kisszériás művészeti alkotásokkal, poszterek helyett? Mikor, hogyan, kik készítették Európában az első sikeressé vált művészi nyomatokat? Befektetés is lehet, vagy csak dísztárgy a grafikai mappa? Erről és még sok másról lesz szó a kerekasztal beszélgetésen.

Az eseményen megtekinthetők és megvásárolhatóak az eddig elkészült egyéni sorozatok – Nádler István, Haász István, Balogh László, Hajdú László, Vincze Ottó, Fridvalszki Márk, Dobokay Máté, Kútvölgyi-Szabó Áron, Erdélyi Gábor szitái és a karácsonyi mappa Csontó Lajos, Koós Gábor, Nagy Barbara, Richter Sára nyomataival.

Az est beszélgetőtársai Radnóczy Eszter, az Este’r Partners belsőépítészeti stúdió tulajdonosa, Muladi Brigitta, a Ferenczy Múzeumi Centrum kurátora, az IKON művészeti vezetője és Vincze Ottó képzőművész. Moderátor: Gyürke Katalin kulturális újságíró.

Az IKON-kiállításokhoz készült mappák laponként és egyben is megvásárolhatók a Ferenczy Múzeumban, lapjai megtekinthetők a Ferenczy Múzeumi Centrum weboldalán: https://femuz.hu/ikon-grafikai-mappak

December 1. péntek, 18:00 

Művészetet az otthonokba! Szitanyomat bemutató és kerekasztal beszélgetés

Az ingyenesen látogatható programra regisztráció szükséges: regisztracio@muzeumicentrum.hu

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Szentendre, Kossuth Lajos u. 5.

 

 

 

További cikkeink a témában