Ugrás a tartalomhoz

Most bárki kiállíthat a Szépművészeti Múzeumban

Az állandó tárlatok mellett a legnagyobb alkotók időszaki kiállításainak is rendszeresen teret adó Szépművészeti Múzeum 3 éves rekonstrukcióját követően 2018. október 31-én újra megnyitja kapuit. Az OTP Bank évek óta szoros kapcsolatban áll a múzeummal, támogatja kiállításait és programjait. Az újranyitáshoz kapcsolódva az OTP Bank a múzeummal közös művészeti pályázatot indít „Kerülj be a Szépműbe!” címmel. A pályázók a „test” témájában nevezhetik alkotásaikat művészeti irányzat megkötése nélkül*, és mindössze a műről készült fotókat kell feltölteniük #OTPVRMuzeum hashtaggel a nyilvános Instagram oldalukra 2018. szeptember 21-ig.

Az Instagramon keresztül nevezett pályaműveket a 7 tagból álló szakmai zsűri értékeli, és a legjobbnak ítélt 15 alkotás az OTP VRMúzeumában kerül kiállításra, amely a www.otpvrmuzeum.hu weboldalon lesz megtekinthető október 8-tól. A virtuális kiállítótérben bemutatott műalkotásokra 2018. október 8. és 21. között szavazhat az oldalra látogató közönség. A legtöbb szavazatot kapott győztes pályaművet a Szépművészeti Múzeum hivatalos megnyitója előtti napon, 2018. október 30-án ünnepélyes keretek között állítja ki az OTP Bank és a Szépművészeti Múzeum, amely egy teljes hónapon át megtekinthető lesz.

A nevezés díjtalan, és a pályázaton bármely 16. életévét betöltött, állandó magyar lakcímmel rendelkező, magyar állampolgár részt vehet. A maximum 3mx3mx3m nagyságú pályamű lehet fénykép, grafika, szobor, festmény vagy bármilyen egyéb installáció, alkotás, amelyet a test ihletett.

A teljes pályázati kiírás ide kattintva érhető el.

További cikkeink a témában