Ugrás a tartalomhoz

Milyen a jó múzeum?

Március 31. – április 1. között múzeumi konferenciát rendez Szentendrén a Ferenczy Múzeumi Centrum. A konferencia a jövő múzeumának kérdéseit tárgyalja neves vendégelőadók részvételével.

Miközben a múzeumok az egyre bizonytalanabb időkben próbálnak irányt mutatni, feltehetjük a kérdést, vajon a múzeumok képesek-e változni.  Vajon képesek lesznek-e a múzeumok egy emberközpontú, természeti környezettel harmonikus, intézményeként működni?

A konferencia célja, hogy bemutassa a legújabb gondolatokat, intézkedéseket és kezdeményezéseket, amelyek szerényen vagy radikálisan eltérnek a hagyományos múzeumi elképzeléstől, és újragondolják a jövő múzeumát. Szeretnénk bemutatni a múzeumvilág legújabb fejleményeit, legyen szó a COVID-19 járványra adott reakciókról, a már egy ideje készülő koncepcionális kezdeményezésekről vagy a jelenben zajló és fejlődő kézzelfogható projektekről, amelyek informálhatják, befolyásolhatják és meghatározhatják a jövő múzeumát.

Különösen fontosnak tartjuk, hogy bemutassuk az elmúlt évek során levont tanulságokat, valamint az ezek leküzdésének módjait és eszközeit. Ugyanakkor szeretnénk teret teremteni a kritikus reflexióknak is, amelyek segíthetnek a múzeumok jövőjének alakításában.

Időpont: 2023. március 31. – április 1.

Helyszín: Ferenczy Múzeum, Kossuth Lajos u. 5.

Jegyár: 3 000 Ft/ fő, mely elővételben a jegymester.hu-n vásárolható meg. ICOM tagsággal a belépés ingyenes, azonban kérjük, hogy a részvételi szándékot a regisztracio@muzeumicentrum.hu e-mail címen jelezzék. Kérjük, hogy csak visszaigazolt regisztráció után érkezzenek a helyszínre. Részletes programhoz kattintson! 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.