Ugrás a tartalomhoz

Még keresik a püspökmajori OTP automata helyét

Egyelőre még helyet keresnek az automatának, az eredetileg tervezett helyszín meghiúsult.

Idén márciusban számoltunk be róla, hogy elvitték a püspökmajori könyvtárnál lévő OTP bankautomatát. hivatalos nevén ATM-et. A sokakat rosszul érintő döntés után az OTP arról tájékoztatta a polgármestert, hogy a V8 uszodához kerül az automata, legkésőbb július végéig. Itt megnyugodtak a kedélyek, de aztán egy új fordulat következett. Bár Juhász Lászlónak, az uszoda vezetőjének sikerült megállapodnia az automata helyéről, és úgy tűnt, minden halad a maga útján, és érkezik az automata, kiderült, hogy erre még várni kell.

A késés oka az, hogy olyan tervet tett le a megbízott építész az asztalra, amelyek nem felelnek meg a Helyi Építészi Szabályzatnak (HÉSZ). A szentendre.hu információi szerint a tervekkel kapcsolatban előzetes egyeztetés nem volt a főépítésszel, így vita alakult ki a pontos kinézetről és elhelyezésről. A tervekkel kapcsolatos gond az volt, hogy nem közvetlenül az uszoda falához kerülne az automata – miközben a szóbeli egyeztetésen ez hangzott el -, másrészt az automata köré egy kis fémpavilon is kerülne, ez pedig nem illik bele a városképi környezetbe. Szintén nehézség, hogy az ATM elhelyezkedése részben közterületen, részben az uszodához tartozó ingatlanon lenne, ami szintén nem felel meg a HÉSZ-nek. Szentendre főépítésze, Kiss Gabriella azt javasolta, hogy az automata kerüljön a Kálvária utcai homlokzathoz.

Az ügyben megkerestük az OTP illetékeseit is, akik szűkszavúan válaszoltak a Szentendre és Vidéke megkeresésére. Ebből az derült ki, hogy nem kapták meg az adott helyen az építészeti engedélyt a telepítésre, és új helyet keresnek az ATM-nek.

 

OTP automaták Szentendrén

SPAR
2000 Szentendre Ady E. u. 24. (Nyitvatartási időben)

CBA
2000 Szentendre Nyár u. 1. (0-24)

OTP
2000 Szentendre Pannónia út 1-3. (0-24)

Katonai Szakképző Iskola
2000 Szentendre Dózsa György u. 12. (Nyitvatartási időben)

 

 

További cikkeink a témában