Ugrás a tartalomhoz

Hova tűnt az OTP automata a Püspökmajorról?

Többen is jelezték, hogy eltűnt az OTP automatája – hivatalos nevén ATM – a Püspökmajori könyvtár mellől. Mivel a lakótelepen nagyon sokan élnek, nehezen érthető, miért döntött úgy Magyarország legnagyobb bankja, hogy elviszi onnan az ATM-jét. Különös tekintettel arra, hogy a Spar leégésével a HÉV-állomás melletti automata is megszűnt, a bankfiók elköltözésével pedig a Dumtsa Jenő utcában sem lehet már pénzt felvenni a banktól. 

Megkerestük az OTP-t, mi történt pontosan az automatával, terveznek-e a belvárosba is telepíteni újabbat, illetve hogyan pótolják a Spar melletti darabot, de kérdéseinkre rövid választ kaptunk: „A Művelődési Ház felmondta a szerződést az OTP Bankkal, így a továbbiakban ott nem üzemelhet ATM. Jelenleg egy központi helyen lévő szolgáltatóval folyamatban vannak a tárgyalások egy gépkihelyezéssel kapcsolatban” – írta az OTP Bank Vállalati Kommunikációs Csoportja megkeresésünkre.

Dr. Tóth Máté, a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (PMK) igazgatója részletesebb tájékoztatást adott. Ebből kiderült, hogy az OTP korábban a Szentendrei Kulturális Központtal szerződött, mely szerződés már évekkel ezelőtt lejárt. A PMK mindössze azért került a képbe, mert a fiókkönyvtár melletti klubhelyiséget ők kezelik. Az OTP új szerződés kötésére és a kérdés rendezésére tett javaslatot, de ebbe a PMK nem egyezett bele. Mint ahogy Tóth Máté fogalmazott: „az automata maradását olyan feltételekhez kötötték, amelyeket mi nem tudtunk elfogadni, ezért nem írtuk alá az előzetesen elküldött szerződéstervezetet. ” Mindazonáltal jelezték a banknak, hogy az automatára igény van, és javasolták, hogy keressenek olyan szervezetet, vagy vállalkozást, mely fogadná azt. Másfél hónapja meg is adtak több kontaktot, akiket érdemes lehet az ügyben felkeresni. Ezért is ért mindenkit meglepetésként, hogy úgy szerelték le az ATM-et, hogy nem helyeztek el másikat a közelben.

Információink szerint az önkormányzat megkereste az OTP-t, hogy megoldást találjanak a problémára.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Érvényesek az okmányai? című bejegyzéshez

Érvényesek az okmányai?

A 2024. évi választások miatt kiemelt jelentőségű, hogy a választópolgárok okmányain érvényes adatok szerepeljenek