Ugrás a tartalomhoz

Lezárják a kis murvás parkolót

A tervek szerint lezárják a közforgalom elől a Duna-korzón a Bükkös-patak melletti kis murvás parkolót, mert átmenetileg a szerb egyház építkezéseihez engedik át depónak. A közelben, a Duna-korzó 27. sz. házzal szemben lévő gátoldalban alakítanak ki parkolóhelyeket, ez a parkoló a III. díjzónába tartozik majd.

A tervek szerint lezárják a Duna-korzóról nyíló, Fürdő utcánál található kis murvás parkolót (közkeletű nevén Buborék parkoló), mert azt a szerb egyház rendelkezésére bocsátja a város építkezési depó céljára. A lezárásról csütörtökön dönt a képviselő-testület.

A szerb egyház nemrég jelentős állami támogatást nyert épületei felújítására, a kivitelezéshez van szükségük olyan területre, amelyen az építési anyagokat, eszközöket tárolhatják a munkálatok idején.

Április 17-én kedden új parkolóhelyek kialakítását kezdik meg a Duna-korzó 27. sz. házzal szemben lévő gátoldalban, a Duna-korzó szervizútjának kezdeténél, mintegy 100 méter hosszan. A parkolót felfestéssel és táblákkal is jelzik.

Ez az új kialakítású parkolórész a III. díjzónába tartozik majd, a murvás kis parkoló helyett a legközelebbi, szentendreiek számára díjmentesen igénybe vehető terület a Bolgár utcai nagy parkoló.

Amennyiben a testület elfogadja az előterjesztést, a kis murvás parkoló 2018. április 20-tól 2019. január 22-ig a közforgalom előtt lezárt terület lesz, a szerb egyház használatára bocsátva.

További cikkeink a témában