Ugrás a tartalomhoz

Lámpás gyalogátkelőhely épül a Petzelt iskolánál

11-es főútvonalon történő áthaladás biztonságosabbá tétele érdekében a Dunakanyar körút – Római sánc köz – Attila utca csomópontban lévő gyalogátkelőhelyet jelzőlámpásra építik át. A beruházás során jelzőlámpákat helyeznek el a 11-es úton és a keresztező utcákban, és áthelyezik a középszigetet. A munkálatok kb. három hónapot vesznek igénybe.

A 11-es számú főúton, a Római sánc utca és az Attila utca kereszteződésénél átvezető „Petzelt-zebra” rendkívül forgalmas, balesetveszélyes. A képviselő-testület ezért úgy döntött, hogy jelzőlámpával ellátott átkelőhelyet alakít ki a gyalogosok biztonsága érdekében, és az átépítésre 30 millió Ft-ot elkülönített a 2018. évi költségvetésben. Az előzetes árajánlatok alapján a teljes beruházási költség meghaladja a rendelkezésre álló összeget, ezért a testület az idei költségvetésben további pénzösszeget csoportosított át a projektre. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárás nyertese a TÉR Generál Kft. lett.

Az átkelőhely átépítése során az alábbi munkálatokra kerül sor: aszfalt- és járdaburkolatok bontása, helyreállítása, építése, szegélyek bontása és újraépítése, a középsziget elbontása és új helyre telepítése, térkőburkolat lerakása, új KRESZ-táblák kihelyezése, gyalogátkelőhely jelzés felfestése, jelzőlámpák kihelyezése, útburkolati jelek festése. A beruházás önkormányzati forrásból készül, költsége 53,91 millió Ft

Az építkezés ideje alatti forgalomszabályozásról és esetleges korlátozásokról folyamatosan tájékoztatjuk a lakosságot.

További cikkeink a témában