Ugrás a tartalomhoz

Kormányablakokban is intézhetőek az adóügyek

Január elejétől a szentendrei, a gyáli, a pilisvörösvári,  és a szobi kormányablakokban is lehetőség nyílik adóügyek intézésére. 2018. január 9-én Tamásné Czinege Csilla adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár, Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, Minya Mihály, a NAV Pest megyei Adó-és Vámigazgatóságnak igazgatója, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott közösen nyitotta meg jelképesen a Pest megyei ügyfélpontokat a Szentendrei Kormányablakban.

Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár beszédében kiemelte, míg egy évvel korábban országosan 112 ügyfélszolgálati helyszínen volt jelen a Nemzetei Adó- és Vámhivatal, idénre ez a szám 181-re bővült. Tamásné Czinege Csilla elmondta, az új helyszínek az ország kormányablakait jelentik, amiért köszönet illeti a kormányhivatalokat – tette hozzá az adószakmai ügyekért felelős helyettes államtitkár.

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő kijelentette, hogy az adó nélkülözhetetlen az államháztartás számára, hiszen az állam ebből a bevételből fejleszti többek között az egészségügyet, az oktatást, a közlekedést. Hadházy Sándor hangsúlyozta, az új NAV ügyfélszolgálati pontok nagy segítséget jelentenek a környéken élőknek a személyes ügyintézés során.

A két világháború között Magyary Zoltán volt az, aki olyan államigazgatást akart létrehozni, ahol egy helyre gyűjtötte, mint karácsony idején a karácsonyfa alá a csomagokat, a közigazgatás különféle szolgáltatásait – emlékezetett beszédében Tarnai Richárd. Pest megye kormánymegbízottja hangsúlyozta, a szocializmusnak a rendszerváltás előtti és utáni évtizedeiben azonban teljesen más történt, nemcsak a csomagokat, hanem az egész karácsonyfát elherdálták – mondta a karácsonyi hasonlatra utalva. 2010-től a kormányzat újra elkezdte felépíteni azt, amit Magyary Zoltán is elképzelt, a mostani NAV ügyfélszolgálati pontok fejlesztése is az itt élőknek jelent segítséget – emelte ki Tarnai Richárd.

A Pest megyei kormányablakokban lévő NAV ügyfélszolgálatok jelképes megnyitásaként a nemzetiszínű szalagot Tamásné Czinege Csilla helyettes államtitkár, Hadházy Sándor képviselő, Minya Mihály igazgató, valamint Tarnai Richárd kormánymegbízott vágta át.

Pest megyében január elejétől már négy Kormányablakban is intézhetik adóügyeiket az érintettek. A NAV munkatársai a gyáli, pilisvörösvári, szentendrei és a szobi Kormányablakokban lesznek elérhetőek.

A kirendeltségekhez hasonlóan az adóügyek széles körét intézhetik a Kormányablakokban dolgozó NAV munkatársaknál, többek között: adókártya ügyintézés, bevallás átvétele, egészségügyi szolgáltatási járulékkal kapcsolatos információk, adószámla egyeztetés, tájékoztatás az adószámláról, beadványok/kérelmek átvétele, megszemélyesített csekk kiadása, általános tájékoztatási tevékenység magánszemélyek részére. Akárcsak a többi NAV ügyfélszolgálaton, az érintett Kormányablakokban is lehet bankkártyával fizetni.

Forrás: http://www.kormanyhivatal.hu

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.