Ugrás a tartalomhoz

Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Álló autónak ütközött egy személygépkocsi november 8-án este Szentendrén, a Szentlászlói úton. Az ütközés erejétől a parkoló gépkocsi egy embert elütött, aki súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szentendrei hivatásos tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a roncsokat, majd segédkeztek a mentőszolgálat szakembereinek. A mentők és a tűzoltók kiérkezése előtt egy éppen arra közlekedő szabadnapos tűzoltó elsősegélyben részesítette az elütött embert, valamint biztosította a helyszínt. A balesetben még egy felnőtt személy, illetve két gyermek könnyű sérüléseket szenvedett, őket a mentők kórházba szállították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelték. (Fotó: PMKI Szentendre http)

• Munkagéppel gázvezetékbe vágtak november 8-án délután Szentendrén, a Hangya utcában. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz, személyi sérülés nem történt. A szentendrei hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a vezetéket összeszorították, ezzel megszüntették a kiáramlást, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A szolgáltató szakemberei kiszakaszolták a sérült vezetéket, majd gondoskodtak a végleges javításról.

• Személygépkocsik ütköztek össze november 8-án délután Szentendrén, a Dózsa György úton. Az ütközés következtében egy ember a roncsba szorult, az összetört autók forgalmi akadályt okoztak. A szentendrei hivatásos tűzoltók feszítővágó segítségével a beszorult embert a roncsból kiszabadították, a mentőknek átadták. A roncsból kimentett ember súlyos, rajta kívül még további három ember szenvedett könnyebb sérüléseket.

 

Forrás:

Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő

További cikkeink a témában