Ugrás a tartalomhoz

Június elsejétől fizetős a Vasúti villasori gyorsparkoló

A Vasúti villasoron, a SPAR áruház mögött újonnan kiépített, sorompóval lezárt vásárlói gyorsparkoló területén június elsejétől, szombattól díjfizetés ellenében lehet igénybe venni a parkolóhelyeket.

Idén március végén fejeződött be a Vasúti villasori csomópont átalakítása, felújítása, melynek keretében megújult a vásárlói parkoló is. Azóta a parkoló nyitott üzemmódban üzemelt, mert működtetéséhez szükség volt a parkolási rendelet módosítására. Május 31-én, pénteken megtörténnek az utolsó rendszerbeállítások, ezen a napon tesztelik a szerelők a rendszer működését. Szombaton és vasárnap a szerelők és a VSZ munkatársai szintén egész nap a parkolóban lesznek, hogy segítsék a rendszer használatának megismerését a gépjárművezetőknek. Az új parkolási rendszer kialakításával az volt az önkormányzat célja, hogy a vásárlói parkolót ténylegesen az üzletközpont vásárlói tudják használni, és ne foglalják el a helyet azok, akik hosszabb időn keresztül kívánnak az állomás közelében parkolni.

Parkolási díjak

Díjfizetési időszak hétfőtől vasárnapig, illetve ünnepnapokon a 6.00–22.00 óra közötti időszakban van.

– 1 óra díjmentes

– 2 óra 400 Ft

– 3 óra 800 Ft

– 3. órától 6 000 Ft

A parkolóban az 1 óra díjmentes parkoláson kívül más kedvezmény nem vehető igénybe. Parkolóbérlet e területre nem váltható.

A parkolórendszer működése 

  • A parkolóba történő belépésnél a bejáratnál elhelyezett sorompókezelő oszlopon a gomb megnyomása után vonalkóddal ellátott kártyát kap a gépjárművezető, és ezzel egyidejűleg felnyílik a sorompó. Ezt a kártyát meg kell őrizni a parkolóban való kihajtásig!
  • A parkolás befejezésekor a kártyát érvényesíteni kell az automatánál.
  • A díjfizetés után, az automatánál érvényesített kártyával lehet a kijáratnál lévő sorompót felnyitni és a parkolót elhagyni.

 

További cikkeink a témában