Ugrás a tartalomhoz

Junior Prima díjat kapott a szentendrei zeneiskola egykori növendéke

Az idei Junior Príma díjazottak között szerepel a Vujicsics Tihamér Zeneiskola volt növendéke, Stark János Mátyás hegedűművész, zeneszerző.

Zeneiskolai tanulmányait nyolc évesen kezdte Domoszlai Orsolyánál, majd Holló Juditnál folytatta, ezután a budapesti Tóth Aladár Zeneiskolában Ácsné Szily Éva tanárnőnél fejezte be. Felvételt nyert tizenhárom évesen a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Rendkívüli Tehetségek Képzőjébe, s ezzel párhuzamosan 2012 és 2014 között a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium zeneszerzés szakán is tanult. 2016-tól a weimari Hochschule für Musik Franz Liszt hallgatója volt Andreas Lehmann osztályában, majd 2020-tól Friedemann Eichornnál tanul posztgraduális képzésben.


Hangszeres versenysikerei közé tartozik a berlini “Rising Stars Grand Prix” nemzetközi zenei verseny harmadik díja. Zeneszerzőként első helyezést ért el az országos Sugár Rezső zeneszerzőversenyen és harmadik helyezést a nemzetközi Bartók Világversenyen. Toccata című darabját, amely a Bartók Világverseny 2019. évi zongoraversenyének kötelező darabja volt, az Editio Musica Budapest adta ki.


Fellépett az összes jelentős budapesti koncerthelyszínen, valamint Németország, Spanyolország, Anglia, Ausztria és Lengyelország koncerttermeiben. Pályáját több ösztöndíj és mentorprogram is segítette. Szólistaként szerepelt a MOL tehetségek hanglemezén, szólóestet adott a Szépművészeti Múzeumban. 2023 áprilisában a MÜPA „Felfedezések” sorozatának szólistájaként debütált a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben. Ránki Fülöppel és Devich Gergellyel alakított trió formációjával a BMC-ben második alkalommal kapott felkérést egy négyrészes bérlet koncertsorozatra, így idén ősszel is új programmal lesz jelen a hazai zenei életben is. 

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.