Ugrás a tartalomhoz

NEKROLÓG

Isten veled Zsolt!

Isten veled Zsolt! – Vura Zsolt emlékére

Mi tesz egy embert elismertté, szeretetté és példaértékűvé? Leginkább az emberekhez, az élethez, a munkához való hozzáállása. Vannak, akik hosszú évek kemény munkájával és tapasztalatszerzéssel érik el mindezt, van, aki erre születik. Zsolt, te ez utóbbiba tartoztál.

Elismert voltál…

Katonaként, oktatóként, sportegyesületi vezetőként is elismerték munkádat. Lelkiismeretesen, kemény szigorral, de mindig korrekten végezted feladatodat, melynek köszönhetően lett a Kinizsi Honvéd SE, Szentendre város többszörösen is elismert sportegyesülete. Az Altiszti Akadémiára megálmodtad, majd megvalósítottad a leendő altisztek akadálypályáját, melyre nagyon büszke voltál.

2018-ban Szentendre Testnevelés- és Sport díjában részesültél. Társszerzőként nevedhez fűződik a város sportkoncepciója, melynek elkészítésénél a legfontosabb szempont a számodra oly fontos tömeg- és szabadidős sporttevékenység volt. 

Szeretett voltál…

Adtál rá okot, hiszen szakmai felkészültséged mellett rendkívül jó pedagógiai érzékkel is rendelkeztél. A gyermektáborok zsivaja, a sportesemények szervezése, derűs életfelfogásod szerethetővé tettek. Elveidhez sziklakeménységgel, megingás nélkül ragaszkodtál s mindezt kendőzetlen őszinteséggel vállaltad. Igazi egyéniség voltál, sallangok és külcsín nélkül. Magánéleted sosem volt zajos, tisztelet és szeretet övezte. 

Példaértékű voltál…

Munkádat az utolsó pillanatig is a legjobb szakmai teljesítménnyel és megbízhatósággal végezted. Nem ismertél lehetetlent, fontos szerepet töltött be életedben a társadalmi felelősségvállalás.  Egyesületi vezetőként nem a profit, a saját sikereidnek hajszolása motivált, hanem annak minőségi irányítása, szakosztályok sikere és az utánpótlás fontossága. 

Tudatában voltál betegségednek, de nem voltál hajlandó betegségtudattal élni a mindennapjaidat. Tartalmas és teljes életet akartál élni. Reméljük, tudtad, érezted, ha egyszer elmész, nagy űrt hagysz magad után, és hiányozni fog végtelenül egyenes és életvidám egyéniséged. 

 

Nyugodj békében!

 

Gergi Erna

Az írás a Szentendre és Vidéke 2023. március 8-i lapszámában jelent meg.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.