Ugrás a tartalomhoz

Hírösszefoglaló – július 11.

• Szúnyoggyérítés: július 15-én, a napnyugta utáni időszakban – tartaléknapok: július 16-17. Az alkalmazott készítmény: Deltasect Plus 1,2 ULV szúnyogirtó szer. A készítmény a kijuttatott csekély mennyiségben (0,6 liter/hektár) kizárólag az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes, hatóanyaga néhány óra alatt lebomlik.

Vadgesztenye- és platánfák idei második permetezését tervezi a Városi Szolgáltató Szentendre közterületein július második felében, az időjárás függvényében.

Vegyszeres gyomirtást végez a MÁV-HÉV Zrt. a szentendrei HÉV vonalán július 13-án és  17-én. A gyomirtás a HÉV vonalakat, a HÉV üzemi területeit, az állomásokat, megállóhelyeket, valamint ezek közvetlen környezetét érinti. A kezelésre a vasútüzem zavartalan fenntartásának biztosítása- és a biztonságosabb közlekedés érdekében van szükség.

• Fülöp Zsolt Szentendre és Matkovich Ilona Vác polgármestere július 8-i találkozójukon megállapodtak abban, hogy a két város közösen lép fel a Magyar Turisztikai Ügynökségnél, hogy meggyorsítsák a 2017-es kormányhatározat alapján elnyert turisztikai célú fejlesztések lehívásának folyamatát, hogy mielőbb elkezdődhessen a műemléképületek felújítása. Vác a barokk belváros megújítására és a múzeumnegyedre 4 milliárd forintot, városunk pedig a főtéri kereskedőház rekonstrukciójára, a Duna korzó újjáépítésére és a városkép turisztikai szempontú fejlesztésére összességében 8,2 milliárd forintot nyert.

• Július 31-ig lehet javaslatokat leadni az önkormányzatnak a város kitüntető díjainak idei adományozásához. Az elismeréseket a polgármester az október 23-i városi ünnepség keretében adja át. Részletek: ITT

• A Nemzeti Tehetség Központ projektjének keretében a Közép-Magyarország régióban lévő nyolc Minősített Tehetséggondozó Műhely 45 kiemelten tehetséges tanulója nyert el ösztöndíj-támogatást. A Szentendrei Református Gimnázium több diákja – Harmathy Károly, Kákai Ákos Balázs, Óváry Márton, Simon Péter, Tasnádi Emma Enikő, Vörös Vilmos – nyert anyagi támogatással járó ösztöndíjat, melyet tanulmányutak utazási költségeinek, tanfolyamok tandíjának finanszírozására, tan- és szakkönyvek vásárlására fordíthatnak.

További cikkeink a témában