Ugrás a tartalomhoz

Elsőfokú riasztás erős szél és zivatarok miatt

Elsőfokú, citromsárga riasztást adott ki erős szél és zivatarok kialakulása miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az érintett területeken elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként megerősödhet a szél, és jégeső is előfordulhat. 

Szerdán a záporok, hózáporok, hódarazáporok mellett kis valószínűség mellett néhány zivatar is előfordulhat, amire elégséges feltételek leginkább az északi, északkeleti határvidéken és délután, este a Dunántúlon adódnak. Csütörtökön hajnalban, illetve kora reggel délkelet irányába távozik a záporokat, hózáporokat magába foglaló csapadékgóc.

Az északi országrészben (Dunántúl északi, északkeleti része, Pest megye, Észak-Magyarország, Észak-Alföld) erős, időnként viharos (50-70 km/h) nyugati, északnyugati szél várható. Kiemelten zápor, hózápor környezetében és a hegyvidéki területeken esetleg 80 km/h-s szélroham is előfordulhat. Szerda estétől csütörtök délig átmenetileg veszít erejéből a szél. Csütörtökön délutántól erősödik a délkeleti szél, majd a Dunántúl északi felében késő délutántól, kora estétől viharossá fokozódik (55-70 km/h).

A riasztások által érintett területeket, járásokat az alábbi hivatkozáson elérhető, folyamatosan frissülő térképen követhetik nyomon: http://www.met.hu/idojaras/veszelyjelzes/riasztas/

Fotó: Bellai László

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.