Ugrás a tartalomhoz

„Fontos fejlesztés valósult meg”

Lezárult a Vasúti villasori csomópont fejlesztési projekt, az ünnepélyes átadót március 27-én rendezték. Az eseményen részt vett Verseghi-Nagy Miklós polgármester, Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, valamint Kenéz Attila tervező és a kivitelező Penta Kft. vezetői. A 2018 novemberében kezdődött beruházás során megújult a Vasúti villasor egy szakasza, a vásárlói és a P+R parkoló. A fejlesztés 182 millió forintba került, melyhez az önkormányzat 36 millió Ft központi támogatást kapott. Változás a korábbiakhoz képest, hogy a vásárlói parkoló májustól fizetős rendszerben működik, de a parkolás egy óra időtartamig ingyenes lesz.

Verseghi-Nagy Miklós polgármester elmondta, hogy az önkormányzat elkötelezett az infrastruktúra fejlesztése mellett, az utak és járdák építésében. Fontos fejlesztés valósult meg a parkolók és a Vasúti villasor egy szakaszának a felújításával, mivel ez a csomópont központi szerepet tölt be a városközpontban. Kormányzati döntés született a HÉV-szerelvények és a vasúti pálya felújításáról, ehhez kapcsolóan is fontos volt ez a beruházás. A beruházás számokban: 3200 nm-en megújult az aszfaltborítás, 1100 nm-en térköves burkolatot alakítottak ki, 53 vásárlói és 46 P+R parkolóhelyet létesítettek, 700 nm zöldfelület újult meg, ahova 3600 cserjét és fát ültettek.

A polgármester hozzátette, hogy következő ütemben a 3000 nm-es murvás parkoló felújítását tervezi az önkormányzat, utána pedig a MOL benzinkút mögötti, szintén 3000 nm-es területet vonják be a parkolópalettába, aminek köszönhetően nagy kapacitással működő parkolóhely alakul ki.

Hadházy Sándor országgyűlési képviselő a térség forgalmi terhelésének erőteljes növekedéséről beszélt. Mint mondta, Szentendre lakossága nemrégiben még 14 000 volt, mostanra ez megduplázódott. Az óriási közúti forgalmi terhelés miatt rendkívül fontos a régebben megépült infrastruktúra kapacitásának bővítése és a közösségi közlekedés fejlesztése is. „Két lábon kell állni: egyik láb a helyi foglalkoztatási lehetőségek bővítése az ingázás visszaszorítása érdekében, a másik pedig a közösségi közlekedés fejlesztése. Az egész kistérségben kevés a P+R parkoló, pedig a közlekedés fejlesztésében ezek jelentik az alapokat. Nagy előrelépés, hogy sikerült rendbe hozni Szentendrének ezt a fájó pontját, ami lendületet ad a város fejlődésének” – mondta a képviselő.

Az átadó ünnepélyességét fokozta Szczuka Panka & Malac jazz duó színvonalas előadása.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Választások 2024 című bejegyzéshez

Választások 2024

6 órától 19 óráig lehet szavazni abban a szavazókörben, amelynek névjegyzékében szerepel a választó.