Ugrás a tartalomhoz

Elmarad a március 15-i ünnepség főtéri programja

Tisztelt Szentendreiek!

Az országos döntéseket mérlegelve Szentendre Város Önkormányzata lemondja a Fő téri, március 15-i városi ünnepséget. Így sajnos elmarad a huszárok zászlós vonulása és a színpadi program is. Az operatív törzs szakmai ajánlásával egyetértve mindezt azért tesszük, hogy elejét vegyük a koronavírus terjedésének városunkban.

A döntésről tájékoztattam a Helyi Védelmi Bizottság elnökét is. Kérem továbbá, hogy a város minden hivatalos, iskolai és civil közössége körültekintően mérlegelje a nagyobb létszámú események megrendezését ezen időszakban.

Mindazonáltal városunk közössége nevében a hagyományos koszorúzásokat megtartjuk, s le fogom róni tiszteletünket 1848 márciusának hősei előtt.

Fülöp Zsolt polgármester

A március 15-i városi ünnepség programjai

9.30-10.00

Koszorúzás a Sztaravodai úti köztemetőben
Ünnepi köszöntőt mond Énekes Rita, a Váci Szakképzési Centrum Petzelt József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája igazgatója.
Műsort adnak az iskola 9. V osztályos tanulói: Balogh Sáron, Endrei Viktória, Járai Nikolett, Kiss Tünde, Kováts Petra, Leskó Ambrózia, Melcher Martin, Pataki Dzsenifer, Vajda Vivien.
Felkészítő tanáruk: Dobai Tamás történelemtanár.
Közreműködnek a Petzelt József Hagyományőrző Egyesület huszárjai.
Narrátor: Kollár Pál zászlós – MHAA
Zenei közreműködő: MHAA katonazenekara

12.10

Koszorúzás a Templomdombon, a Petőfi Szobornál a Petőfi Kulturális és Hagyományőrző Egyesület szervezésében. Közreműködik az Ezüstfény együttes.

13.00

Megemlékezés a Deák Ferenc utcai Vasvári szobornál
Ünnepi beszédet mond Szarvas Rita, a Móricz Zsigmond Gimnázium magyar-történelem tanára.
Verset mond az Izbégi és a Templomdombi Általános Iskola diákja.
Zenei közreműködő: Dömény Krisztián és a Vujicsics Tihamér Zeneiskola növendékei

További cikkeink a témában