Ugrás a tartalomhoz

Egyre több a néző, változik a jegyfoglalás rendszere a P’art moziban

Tavasszal kezdődött el egy nagy közösségépítő munka, melynek következtében sikeres nézőszám növekedés és közösségépítés valósult meg a P’Art Moziban – derült ki egy hozzánk eljuttatott sajtóközleményből, melyből kiderül, hogy a külföldi premier filmek, a magyar közönségfilmek, művészfilmek, dokumentumfilmek mellett „Kölyök mozi” címmel minden délelőtt óvodásoknak, és iskolásoknak szóló vetítésekkel is várják a gyerekeket és a pedagógusokat a Duna korzón található mozi épületébe.

Ma már teltházas filmklubok, közönségtalálkozók, kiállítások, sőt művészetterápiás foglalkozások is színesítik a kínálatot, olyannyira, hogy november 1-től megváltozik a foglalások rendje a moziban. „Nagyon örvendetes, hogy a mozi 75 fős nagyterme sokszor teltházas, vagy legalábbis a foglalásaink ezt jelzik számunkra, de az elmúlt időszakban többször előfordult, hogy a befoglalt jegyekért nem jöttek el, így volt, hogy akár 30 hely is szabadon maradt az előzetes várakozások ellenére a moziban. November 1-től, azért, hogy a mozi látogatottsága megmaradjon és ne veszítsünk nézőt, a premier előtti és premier filmeknél, valamint a közönségtalálkozós filmeknél nem lehetséges a foglalás interneten. Természetesen, elővételben online, és személyesen a mozipénztárban is meg lehet vásárolni a jegyeket előre, és a premiereket követő héten újra foglalhatóak a belépők.” mondta Gerai Dóra a mozi vezetője, aki hozzátette a mostani intézkedés egyenlőre nem végleges, tesznek egy próbát, hogy működik-e a jegyértékesítés ilyen módon.

Programok a héten 

A négynapos hétvégén szombaton 15:30 órától A tölgy című zenés természetfilm vetítését követően
Filmfestés- művészetterápiás filmfeldolgozás várja a nézőket, vasárnap 19 órakor az „Anno 100
sorozatban” Pécsi Sándorra emlékeznek a Liliomfi játszásával, de a rendkívül népszerű Black Adam, és
a héten bemutatásra kerülő Amszterdam című szuper produkció éppen úgy megtekinthető lesz, mint
a Blokád című magyar film is. Aki tehát Szentendrén vagy a Dunakanyarban él, nem kell beautóznia Budapestre, elég Szentendrén a Duna korzóig eljutnia, hogy moziélményt kapjon, a turisztikai és gasztro élmények mellett.

A Dunakanyar kulturális központjában, 2005-ben civil kezdeményezésre, állami és önkormányzati
támogatással jött létre a P’Art Mozi. Szentendre különleges atmoszférájú mozija két termes, a
nagyterem Bódy Gáborról, a kisterem Várkonyi Zoltánról lett elnevezve.
Üzemeltetője, a Szentendrei Kulturális Központ Nonprofit Kft. a pandémiát követő időszakban nagy
hangsúlyt fektetett a városi mozi népszerűsítésére, mely elsősorban a Dunakanyar lakóit célozza
meg.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Programajánló február 21-27-ig című bejegyzéshez

Programajánló február 21-27-ig

Az utolsó februári héten végleg elbúcsúzhatunk a téltől és lassan készülődhetünk a tavasz örömeire. Több program is segítségünkre lehet ebben.