Ugrás a tartalomhoz

Bebiciklizés Szentendrén és környékén

Egy héttel azután, hogy hivatalosan is átadták a Budapestet és Szentendrét összekötő Eurovelo 6 kerékpárutat a Magyar Kerékpárosklub – Szentendre és vidéke területi szervezete meghirdette első Bebiciklizés oktatóprogramját.

A bringás esemény 2020. szeptember 26-án, szombaton 10:30-kor a P’Art mozinál kezdődik. Indulás előtt lesz egy kis beszélgetés a kerékpározásról és a KRESZ-ről. Érdemes időben érkezni. A másfél órásra tervezett program keretében gyakorlott bringások segítenek megtenni az első lépéseket azoknak, akik már kerékpároznak, de a forgalomban biciklizéstől még idegenkednek.

Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere és Bürger Zoltán, a Magyar Kerékpárosklub szentendrei szervezetének vezetője az Eurovelo 6 kerékpárút avatóján [Fotó: Bellai László]
A résztvevők egyebek mellett megtudhatják, hogyan lehet Szentendre egyik legproblémásabb csomópontján, a Városkapunál biztonságosan átkelni kerékpárral, majd a 11-es mellet futó kerékpárúton eltekernek Békásmegyerig. A visszaút során érintik az M0-ás hídon futó kerékpárutat és a Lupa-tó strandjait.

A Bebiciklizés része a Happy Mass programsorozatnak, egy közös tekerés, ahol a bringások együtt örülnek az új kerékpárutaknak.

(Borítóképünk forrása: Magyar Kerékpárosklub – Szentendre és vidéke területi szervezete)

További cikkeink a témában