Ugrás a tartalomhoz

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei 

• Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy lakókocsi december 10-én, hétfőn a kora délutáni órákban Pomázon, a Szüret közben. A tűzoltók kiérkezésekor a tűz már átterjedt a lakókocsi környezetére is, személyi sérülés nem történt. A pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók két vízsugár segítségével oltották el a lángokat, majd hűtötték vissza a fém alkatrészeket.

• Közvilágítási oszlopnak ütközött egy személygépkocsi december 11-én, kedden reggel Tahitótfaluban, a Visegrádi úton. Az ütközés következtében az oszlop eltört, veszélyesen megdőlt, személyi sérülés nem történt. A szentendrei hivatásos és a visegrádi önkéntes tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a járművet, majd biztosították a helyszínt. A kitört oszlop cseréjéről a szolgáltató gondoskodott.

• Kigyulladt egy ötven négyzetméteres családi ház december 11-én kedden este Pócsmegyeren, a Tabán utcában. A tűzoltók kiérkezésekor az épület több mint a fele égett, a tűz a szomszédos épületeket veszélyeztette, személyi sérülés nem történt. A szentendrei és a fővárosi hivatásos valamint a leányfalui önkéntes tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltást követően az egységek az épületet átszellőztették, átvizsgálták.

Forrás: Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő

További cikkeink a témában