Ugrás a tartalomhoz

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

• Munkagép gázvezetéket szakított november 9-én, szombaton délelőtt Szentendrén, a Barackos úton. A megvágott vezetékből szivárgott a gáz, ezért annak környezetét a szentendrei hivatásos tűzoltók lezárták. A lezárást követően összeszorították a vezetéket, ezzel ideiglenesen megszüntették a kiáramlást, majd biztosították a helyszínt a gázművek kiérkezéséig. A szolgáltató szakemberei kiszakaszolták a vezetéket, majd gondoskodtak a végleges javításáról.

• Lesodródott az útról és részben forgalmi akadályt okozott egy személyautó november 9-én, szombaton délelőtt Szentendrén, a Pomázi úton. A gépkocsiból szivárgott az üzemanyag. A szentendrei hivatásos tűzoltók kivontatták az autót az árokból, majd átvizsgálták a járművet.

• Tűz keletkezett egy háromszintes társasház egy lakásának a szobájában november 9-én, szombaton éjszaka Pomázon, az Erkel Ferenc utcában. A szobában berendezési tárgyak, bútorok és ruhaneműk égtek, emiatt a lakás füsttel telítődött. A pomázi önkormányzati és a szentendrei hivatásos tűzoltók hat embert az épületből biztonságos helyre kísértek, a tüzet eloltották, majd átszellőztették és átvizsgálták az ingatlant. Az átszellőztetést követően a lakók visszatérhettek a lakásaikba. A kiégett lakás lakhatatlanná vált.

Forrás: Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő
Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

 

További cikkeink a témában