Ugrás a tartalomhoz

A Ferenczy Múzeumi Centrum hírei

A Ferenczy Múzeumi Centrum az összes kiállítását bezárta, és elhalasztották a múzeumi programokat és rendezvényeket, de a munkatársak igyekeznek minden lehetőséget megadni, hogy a virtuális térben továbbra is élvezhetők legyenek a kiállítások.

Hétfőnként és csütörtökönként aktuális kiállításaikból mutatnak be egy-egy érdekes, értékes művet: a Teremtés – Ferenczy Noémi művészete időszaki tárlatukból, valamint Czóbel Béla, Kmetty János, Kovács Margit műveiből válogatnak a kurátorok. Ezek a tartalmak a múzeum Facebook- és Instagram-oldalokon követhetők.

A múzeumpedagógusok a legkisebbek és a játékos kedvű nagyobbak számára készítenek letölthető feladatokat, izgalmas interaktív tartalmakat, melyeket hetente többször publikálunk.

Két huszadik századi, kultúrtörténetileg meghatározó folyóirat, a betiltott Mozgó Világ és a vajdasági Új Symposion saját honlapot kapott, így a belőlük készült kiállítások ma is bejárhatók a virtuális térben.

A Közösségi Régészeti Egyesület YouTube-csatornája és Facebook-oldala számos információt tartalmaz e lelkes civil közösségről, akik önkéntesen, a szabadidejükben segítik a hivatásos régészek tevékenységét. A múzeum honlapján pedig a legfontosabb leletekkel ismerkedhetünk meg.

Az FMC YouTube csatornája számtalan filmet tartalmaz régi és aktuális, a jelenlegi helyzet miatt nem látogatható kiállításaink megnyitóiról, legszebb műtárgyairól, izgalmas felfedezéseiről, továbbá interjúkat a kiállító művészekkel, „így készült” videókat, kisfilmeket.

További cikkeink a témában