Ugrás a tartalomhoz

A Katasztrófavédelmi Igazgatóság hírei

Kigyulladt egy elhagyatott istálló június 9-én, vasárnapra virradóra Szentendre külterületén. A tűz egy közeli erdőt is veszélyeztetett. A lángokat a szentendrei hivatásos tűzoltók oltották el, megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését.  

Kigyulladt egy ezerötszáz négyzetméteres asztalosműhely és tárolásra szolgáló épület pénteken este Pomázon, a Mester utcában. Helyszínre nagy erőkkel vonultak a tűzoltók, a kiérkezésűkor az épület tetőszerkezete már teljes egészében égett. A pomázi önkormányzati, a szentendrei, a fővárosi hivatásos és a leányfalu önkéntes tűzoltók több vízsugár segítségével oltották el a lángokat, akadályozták meg a tűz továbbterjedését. A tűzoltók munkáját a Pest megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította. A tűzoltás ideje alatt a fővárosi katasztrófavédelmi mobil labor folyamatos méréseket végzett a helyszínen. A méréseik veszélyes anyag jelenlétét nem mutatták ki a levegőben, így lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

Bajba jutott és megsérült kiránduló mentésében segédkeztek a tűzoltók június 9-én, vasárnap éjszaka Szentendrén, a Kőhegyi Menedékháznál. A menedékházat csak gyalogosan lehetett megközelíteni, így a sérült kiránduló mozgatásában a Pest Megyei Kutató- Mentő Szolgálat is részt vett. A szentendrei tűzoltók a kutató-mentő szolgálat quadján egy vákuumágy segítségével hozták le a segítségre szoruló túrázót.

Forrás:

Csámpai Attila tű. százados, megyei szóvivő

Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: PMKI Szentendre HTP

További cikkeink a témában