Ugrás a tartalomhoz

„Voltunk mint ti, lesztek mint mi”

„Voltunk mint ti, lesztek mint mi” – A nagycenki temető bejáratánál olvasható szavakat idézte beszédében Horváth Kornél főhadnagy, katolikus tábori lelkész az MH Altiszti Akadémián Mindenszentek és Halottak napja alkalmából tartott emlékezésen és gyertyagyújtáson. A csendes megemlékezés helyszíne az újonnan kialakított Aradi vértanúk emlékparkja volt. Az eseményen részt vett Boda Anikó, Szentendre város képviselője is.

Ünnepi beszédében Bozó Tibor dandártábornok, az akadémia parancsnoka elmondta: „A világon mindenütt megemlékeznek ezekben a napokban halottainkról. A lélek ápolásra szorul, mert akire emlékezünk, az örökké élni fog. Emelkedett pillanat a mai, hiszen mindannyian veszítettünk el már valakit, akit szerettünk, aki közel állt hozzánk. A fáklyák és gyertyák fényében megemlékezünk ezekről az emberekről, akik valamilyen módon fontosak voltak számunkra.”

A halottak napi megemlékezésen elhunyt barátaink, kollégáink, bajtársaink emléke előtt tisztelegve gyertyát gyújtott az alakulat állománya is.

 

fotó és szöveg: Duruczné Téglás Dóra szds.

További cikkeink a témában

Kiemelt kép a Jó lesz még valamire című bejegyzéshez

Jó lesz még valamire

Újrahasznosított tárgyakat, takarékos ötleteket vár az FMC új, néprajzi kiállításába.