Ugrás a tartalomhoz

Versennyel nyitott az új sportpálya

Hivatalosan is átadták a hivatalos nevén Szentendrei Extrém Sportpályát a Kőzúzó utcai sporttelepen nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án. Ezen a napon a profi sportolóké volt a terep, ugyanis a pályát egy nagyszabású, meghívásos gördeszkaversennyel avatták fel.

A sportpálya építése áprilisban kezdődött a korábbi görpálya helyén, amelynek elemei elhasználódtak, a burkolatát és eszközeit már nem volt érdemes felújítani. Az új pálya tervei a gördeszkások egyesületének bevonásával készült, a Pallér Kft. kivitelezésében. A közel 30 millió Ft-os beruházás önkormányzati forrásból valósult meg.

Az augusztus 20-i ünnepélyes átadón Bachman Richárd, a Magyar Gördeszkások Egyesületének tagja mondott köszönetet az önkormányzatnak és Verseghi-Nagy Miklós polgármesternek a pozitív hozzáállásért, hogy olyan pálya készülhetett – Magyaraországon egyedülálló módon –, amelynek tervezése során figyelembe vették az extrémsportolók igényeit, ötleteit, és a rájuk szabott terveket hozzáértőn kivitelezték, tehát a pálya a minőségében és az elemek bőségében is a legjobbak között van.

Verseghi-Nagy Miklós örömmel adta át a pályát a sportolóknak, amit a helyi fiatalok már a teljes befejezés előtt birtokba vettek, ami jó visszajelzés volt arra, hogy szükség volt a megépítésére. „A lendületet a fiatalok adták, ők mutatták az utat, aláírásokat is gyűjtöttek a megvalósítás érdekében. A városvezetés mindent megtesz azért, hogy a fiatalok jól érezzék magukat a városban, ennek érdekében rengeteg nekik szóló programot szervezünk, pl. a Barlangban vagy a fesztiválok részeként” – mondta a polgármester, majd kérte, hogy a pályát mindenki saját felelősségére használja, valamint hogy épségben és balesetmentesen űzzék ezt az egyáltalán nem veszélytelen sportot, aminek a kipróbálására ő nem is vállalkozna.

A rendezvény a rekkenő hőség ellenére remek hangulatban és magas színvonalon zajlott, köszönhetően annak is, hogy meghívásos, pénzdíjas verseny volt, ami Magyarországon nem igazán gyakori. A mintegy 25 versenyző – a hazai deszkások legjobbjai – már reggel 8 órától gyakorolt a pályán, majd az ünnepélyes átadó után elkezdődtek a selejtezők, végül a döntők.

A versenyt Karkossiák Zsolt nyerte meg, második lett Forray Péter, harmadik Kákai Bence – a díjazásuk 100, 60, illetve 40 ezer Ft volt. A verseny színvonalát jól mutatja, hogy a zsűri három 4. helyezettet díjazott 12-12 ezer Ft-tal: Turcsik Viktort, Petrányi Lajost és Mihályfi Dávidot.

A döntő után ún. Best Trick bemutató volt, ahol 30 percig lehetett egy adott elemen megmutatni a legjobb trükköket. Ezen bárki elindulhatott, és a legjobbak pénzjutalmat és gördeszka-lapokat kaptak.

A verseny támogatói voltak: Garage Store, DC Shoes Hungary, Teddy Beach, Attitude Skateboards, illetve Szentendre Város Önkormányzata.

További cikkeink a témában